Šonedēļ p/i “Komunālā pārvalde” saņēmusi Veselības inspekcijas kontroles aktu ar atzinumu, ka Būšnieku ezera peldvieta ir droša apmeklētāju lietošanai un atbilst visām Ministru kabineta noteiktajām prasībām.

Kā ik gadu, Būšnieku ezera peldvietas ūdens kvalitāte tiek noteikta ar operatīvās mikrobioloģiskās kvalitātes novērtējumu, kas nosaka, ka peldēties iespējams visu peldsezonu un ilglaicīgās mikrobioloģiskās kvalitātes novērtējumu, izmantojot ES direktīvas 76/160/EEK kritēriju novērtējumu, kopējo koliformu un E.coli skaita rādītājus, nosaka, ka ūdens kvalitāte katru gadu ir izcila.

Peldvieta, kas pēc Veselības inspekcijas kontroles atzīta kā droša un atbilst visām Ministru kabineta noteiktajām prasībām, īpaši kļuvusi plaši iecienīta pēc veiktajiem labiekārtošanas darbiem - pieejama ērta piekļuve peldvietai, uzstādītas koka laipas, izveidota tīra, labiekārtota peldvietas krasta zona, drošs ūdenstilpes pamata reljefs, labvēlīgs hidroloģiskais režīms -  nav krasu ūdens līmeņa svārstību. Ir bezmaksas automašīnu stāvlaukums. Peldvieta ir viena no visintensīvāk izmantotajām peldvietām Būšnieku ezera krastā un tajā peldsezonas laikā uzturas daudz peldētāju un atpūtnieku.

Nature 2000 Eiropas Savienības nozīmes dabas lieguma zonas teritorija ziemeļos robežojas ar laivu bāzi, kuras vajadzībām ir attīrīts kanāls laivu iebraukšanai ezerā. Pie laivu bāzes atrodas labiekārtota atpūtas vieta un auto stāvlaukums.

Šogad tiks īstenots projekts “Būšnieku ezera krasta infrastruktūras pilnveidošana'', paredzot veloceliņa izbūves turpināšanu un gājēju laipas būvniecību gar Būšnieku ezeru. Projekta ietvaros tiks izbūvēts gājēju un veloceliņš gar ezera Dienvidu galu no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai ap 3.5 km garumā, tādējādi turpinot jau 2016. gadā aizsākto darbu pie veloceliņa labiekārtošanas apkārt Bušnieku ezeram, kad tika labiekārtots esošais meža celiņš aptuveni 3 km garumā no ezera peldvietas līdz laivu bāzei. Pēc projekta realizācijas 2017. gadā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja mērot velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram. Papildus veloceliņam tiks izveidots 180 metrus gara gājēju laipa ezera krasta purvainajā apvidū ar skatu platformām un veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    asd. 20.07.2017, 18:06:49

    Tātad būs veloceliņš visapkārt ezeram.Tas labi.
    Tikai-pa to kursēs arī pašvaldības kruķu patruļmašīnas.Tas nu vairs nav tik labi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: