Jaunpilsētas laukumā pie strūklakas “Saules laiviņas” ap 100 čaklu ventspilnieku un Ventspils pilsētas domes vadība kopīgi iestādīja 2000 īpašās tulpju šķirnes “Latvija” sīpolus.

Dobi tulpju sīpolu stādīšanai jau iepriekš bija sagatavojušas pilsētas galvenās “puķu sievas” no pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”, atzīmējot dobē 28 segmentus, kuri katrs atbilst noteiktas krāsas tulpēm, lai ieplānotais puķu raksts veidotos precīzs un pareizs.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks izstāstīja tulpju stādīšanas tehniku un aicināja talciniekus sadalīties pa komandām. Katra komanda izvēlējās savu dobes segmentu, paņēma tam atbilstošos tulpju sīpolus, uzvilka cimdus un devās dobē, bet brašākie talcinieki pieteicās zemes vešanas darbiem. Sākās aktīva rosība un kopīgs darbs pie pilsētas 2017. gada ziedu rotas veidošanas!

Tulpju šķirne “Latvija” ir speciāli radīta kā Nīderlandes dāvana Latvijai par godu pirmajai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā. Tā oficiāli reģistrēta kā jauna tulpju šķirne 2015. gada 23.aprīlī.

2017. gada pavasarī Ventspilī kopā uzplauks 137 165 sīpolpuķes, kas šoruden tiks iestādītas Ventspils puķu dobēs, bet 4250 no tām būs īpašās šķirnes “Latvija” tulpes.

Foto

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: