Nākamās nedēļas sākumā vietām Latvijā sniega sega var augt par sešiem centimetriem dienā, bet nedēļas otrajā pusē atkal gaidāms bargs sals, pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Rīt, 10.janvārī, sniegputeņi nav gaidāmi, taču jau pirmdien, 11.janvārī, pāri Latvijai virzīsies mākoņi, kas atnesīs sniegu. Atsevišķās vietās Latvijā - rietumu un centrālajos rajonos - gaidāma spēcīga snigšana, un sniega sega varētu pieaugt par sešiem centimetriem dienā.

Ja nedēļas sākumā Rīgā vēja virziena dēļ snigšana nevarētu būt spēcīga, tad jau 13.janvārī un 14.janvārī, vējam iegriežoties no ziemeļu puses, no Rīgas jūras līča virzīsies mākoņi, un nokrišņi būs ilgstoši. Kārtīgi snigs teritorijā no Tukuma, Dobeles līdz Ogrei.

Nākamās nedēļas otrajā pusē, sākot no 15.janvāra, sals pieņemsies spēkā, un aukstākajā naktī uz piektdienu vietām sasniegs mīnus 24 grādus.

Visvēsākā nakts gaidāma 15.janvārī Latvijas austrumos - Daugavpilī, Rēzeknē.

Savukārt naktī uz 16.janvāri un 17.janvāri atsevišķās vietās Latvijā sals sasniegs mīnus 22, mīnus 23 grādus, skaidroja LVĢMC. Bet tas būs pie nosacījuma, ja debesis skaidrosies.

Nākamnedēļ sals pieturēsies visā Latvijā, naktī Kurzemē sasniedzot mīnus 8, mīnus 12 grādus, bet pārējā Latvijas daļā - mīnus 10, mīnus 15 grādus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: