P/i „”Komunālā pārvalde” informē iedzīvotājus, ka intensīvās snigšanas laikā šodien, 11.janvārī regulāri tiek veikta ielu attīrīšana no sniega un brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiālu. Rīt, 12. janvārī turpinās ielu tīrīšana, kā arī tiks uzsākta publisko auto stāvlaukumu un dzīvojamo māju iekškvartālu tīrīšana. 

Sakarā ar to, ka snigšana turpinās visas dienas garumā, ielas, stāvlaukumi un koplietošanas teritorijas tiek tīrītas prioritārā secībā – atbilstoši iedalījumam ziemas uzturēšanas klasēs. Vispirms tiek tīrītas A, A1 un B klases ielas, bet pēc tam tiek uzsākta zemāko klašu ielu, laukumu un iekškvartālu attīrīšana no sniega.

Saskaņā ar laika prognozēm, snigšana beigsies ap plkst. 22.00, kad tiks atkārtoti tīrītas A, A1 un B klases ielas, paralēli atkārtoti tiks tīrītas C un D klases ielas.

Nakts laikā no plkst. 00:00 tiks organizēta publisko auto stāvlaukumu attīrīšana, sākot ar Ventspils slimnīcas un Ventspils poliklīnikas stāvlaukumiem, Ventspils augstskolas, Ventspils ūdens piedzīvojumu parka un Olimpiskā centra „Ventspils” stāvlaukumiem.

 Savukārt rīt,  12. janvārī plkst. 09:00 tiks uzsākta iekškvartālu tīrīšana, sākot ar Inženiera ielas deviņstāvu dzīvojamo māju rajonu,  Lielā prospekta – Brīvības – Strēlnieku ielas rajonu, Lielā prospekta – Brīvības – Sarkanmuižas dambis rajonu,  Lielā prospekta – Aleksandra - Jūras rajonu, kā arī Pārventas dzīvojamo māju rajoniem: Embūtes  - Celtnieku – Ugāles,  Ugāles – Celtnieku – Talsu, Lidotāju – Ozolu – Saldus, Lidotāju – Talsu Balasta, Talsu –Stradiņa, Rindas – Tārgales – Usmas, Siguldas – Tārgales – Usmas.

Ņemot vērā iepriekš  minēto, lūdzam iedzīvotājus atbrīvot pašvaldības īpašumā esošās koplietošanas teritorijas no automašīnām, lai sekmīgāk un pēc iespējas ātrāk attīrītu iekškvartālus no sniega. Kā arī aicinām automašīnu īpašniekus iespēju robežās neturēt savus braucamos ielu malās, jo tas būtiski apgrūtina brauktuves attīrīšanu no sniega.

Arī veloceliņu attīrīšana no sniega tiek organizēta atbilstoši to iedalījumam ziemas uzturēšanas klasēs – A klases veloceliņu tīrīšana tiek uzsākta 2 stundu laikā pēc snigšanas un tie jānotīra 6 stundu laikā, bet B klases veloceliņu tīrīšana tiek uzsākta 6 stundu laikā pēc snigšanas un tie jānotīra 24 stundu laikā. Veloceliņu tīrīšana tiek veikta katru dienu no plkst. 06:00 līdz 20:00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: