Šīs nedēļas sākumā valstī vēl pieturēsies neliels sals, bet jau nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā ir iespējami jauni siltuma rekordi, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pašreizējās prognozes arī liecina, ka Ziemassvētki būs silti, vējaini un bez sniega.

Vēsās gaisa masas Latvijā ieplūdīs no ziemeļrietumiem, līdz ar to naktīs sals būs visā valsts teritorijā, turklāt naktī uz otrdienu, 15.decembri, gaiss atdzisīs līdz mīnus 5, mīnus 7 grādiem. Turpmākās naktis sals mazināsies, un jau nedēļas otrajā pusē sals naktīs vairs nav gaidāms.

Pateicoties siltajiem Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņiem, šodien un rīt veidosies gubu-lietus mākoņi, nesot slapju sniegu, sniega graudus un lietu. Trešdien pastiprināsies augsta spiediena apgabals, tāpēc nokrišņu būs mazāk, bet ceturtdien valsti sasniegs jauna nokrišņu zona, atnesot lietu, savukārt austrumos - sniegu un slapju sniegu. Lietus gaidāms ik pa laikam turpmākās dienas.

Nedēļas otrajā pusē gaidāms brāzmains vējš, tomēr patlaban prognozes liecina, ka brāzmas nebūs stiprākas par 15-18 metriem sekundē. Meteorologi gan neizslēdz, ka vēja brāzmas var sasniegt arī vētras spēku.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: