8. decembrī Ventspils Tehnikuma jaunieši viesojās krīzes centrā „Paspārne”. Tehnikuma audzēkņi kopā ar krīzes centra bērniem un jauniešiem cepa piparkūkas, veidoja skaistu Ziemassvētku egli un ģitāras pavadījumā mācījās Ziemassvētku dziesmas, dzejolīšus kā arī devās rotaļās.

Krīzes centra ''Paspārne'' darbinieki un iemītnieki saka milzīgu, mīļu paldies par sagādātajām dāvanām un radīto jauko pirmssvētku noskaņu Ventspils Tehnikuma audzēkņiem un viņu pedagoģei I. Cepurniecei.

 

Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne” darbojas sociālā darba jomā, sniedzot sociālpsiholoģisko palīdzību Ventspils pilsētas iedzīvotājiem, kā arī sievietēm un bērniem, kuri cietuši no vardarbības no citām Latvijas pašvaldībām.

Organizācijas mērķis ir sabiedriskā labuma darbība – sniegt atbalstu veselīgas un stipras ģimenes veidošanai, veikt bērnu un sieviešu tiesību aizstāvību un ar to saistītu programmu īstenošanu. Klienti pamatā ir bērni. Tie ir bērni, kuri cietuši no emocionālas, fiziskas un seksuālas vardarbības.

Divas trešdaļas bērnu, kuri nonāk krīzes centrā, ir ar dažādu pakāpju attīstības traucējumiem, kuri izveidojušies nepietiekama uztura, uzmanības , vecāku rūpju un mīlestības trūkuma rezultātā.

Bērnu dzīves apstākļi pirms nonākšanas ”Paspārnē” bieži vien ir bijuši ļoti smagi – vecāku bezdarbs un ļaušanās kaitīgiem ieradumiem bērniem ir liedzis iespēju saņemt pilnvērtīgu uzturu, apģērbu, medicīnisko palīdzību. Izmisums vecākus ir spiedis uz neapdomīgu rīcību.

Arvien izplatītāka kļūst tāda sociālā parādība kā vardarbība ģimenē, kas gandrīz vienmēr neatgriezeniski traumē ģimenē augošos bērnus. Viņi vardarbību iemācās kā uzvedības modeli un vienīgo iespējamo problēmu risinājumu. Turklāt neviens nevar paredzēt, kura vardarbības epizode ģimenē var izrādīties pēdējā un liktenīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: