Ja Ministru prezidenta amata kandidāta izvēlē ņemtu vērā tikai iedzīvotāju vērtējumu par reputāciju un popularitāti, tad būtu jāapspriež Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") un Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) kandidatūras, kuri ieņem pirmās vietas sabiedrībā populārāko politiķi aptaujās, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja partijas "Vienotības" līdere, premjera amata iespējamā pretendente Solvita Āboltiņa.

Komentējot demisionējušās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas teikto, ka Āboltiņai ieņemt Ministru prezidenta amatu varētu traucēt reputācija sabiedrībā, "Vienotības" vadītāja sacīja, ka tas liecinot par totalitāru domāšanu, proti, ka par cilvēku spriež tikai pēc vienas atsevišķas īpašības.

Āboltiņa pauda viedokli, ka izvēloties Ministru prezidenta amata kandidātu, būtu jāņem vērā pretendentu visi plusi un mīnusi, kā arī iespējamie riski.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis šorīt telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja, ka vēlams, lai visiem jaunveidojamās valdības politiķiem būtu laba reputācija un atbalsts sabiedrībā. Tāpat vēlams, lai valdībai būtu visas koalīcijas atbalsts, uzsvēra prezidents.

Saeimā pārstāvētie politiskie spēki šodien sāks un rīt turpinās konsultācijas ar Valsts prezidentu par jaunās valdības izveidi.

Oficiālās politiskās konsultācijas sāksies apstākļos, kad valdības veidošanas iniciatīva ir atdota "Vienotībai", bet tā nav oficiāli nosaukusi premjera amata kandidātu, lai arī vairums politiķu par tādu uzskata partijas līderi Āboltiņu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: