Pēc lietainās svētdienas Latvijas upēs ir nedaudz paaugstinājies ūdens līmenis un turpmākajās dienās tas turpinās paaugstināties, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Aizvadītās diennakts laikā Latgales upēs ūdens līmenis paaugstinājies par 4-23 centimetriem, Gaujā ūdens līmeņa paaugstināšanās intensitāte bija 1-10 centimetri, bet Gaujas pietekās līmenis paaugstinājies ar intensitāti 2-3 centimetri diennaktī.

Lielupē pie Staļģenes ūdens līmenis paaugstinājies par 21-32 centimetriem, bet Viesītē un Svētē ūdens līmenis par pāris centimetriem pazeminājies. Misā, Tērvetē un Bērzē novērota ūdens līmeņa paaugstināšanās par 3-14 centimetriem. Arī citās Kurzemes upēs ūdens līmeņa paaugstināšanās notikusi par 2-6 centimetriem.

Hidrologi prognozē, ka arī tuvākajās dienās ir gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Tikmēr ūdens temperatūra upēs un ezeros turpina pazemināties. Latgales upēs šorīt ūdens temperatūra bija plus 4, plus 6 grādu robežās, Vidzemes upēs plus 5, plus 7 grādi, Zemgales upēs no plus 6 līdz plus 8 grādiem, bet Kurzemes upēs - plus 6, plus 7 grādi. Ezeros ūdens temperatūra ir ap plus 6, plus 9 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: