Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija šobrīd ir noskaņota balsot pret "airBaltic" nepieciešamo valsts aizdevumu 80 miljonu eiro apmērā, intervijā Latvijas Radio sacīja frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis norādīja, ka, viņaprāt, nevienam deputātam frakcijā "necelsies roka" šādu lēmumu atbalstīt. "Domāju, ka neatbalstīsim," teica deputāts. Viņš pamatoja, ka nav apmierināts ar to, kā minētais lēmums tika pieņemts valdībā.

Brigmanis teica, ka katram ministram ir sava darbības sfēra un vajag zināmu laiku, kā arī informācijas "bagāžu", lai līdz galam iedziļinātos "airBaltic" jautājumā. Konkrētajā situācijā ministriem faktiski neesot dota izvēles iespēja.

Deputāts uzsvēra, ka ZZS joprojām vēlas saņemt nepārprotamus argumentus, ka citas izejas minētajam lēmumam nav.

Vaicāts par Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) lēmumu atbrīvot no amata satiksmes ministru, Brigmanis norādīja, ka šāds lēmums ir pieņemts vienpersoniski. Viņš uzsvēra, ka pēc būtības tas ir ļoti stingrs koalīcijas līguma pārkāpums, kurā ir ierakstīts, ka 48 stundas pirms nodoma atlaist ministru par to ir jāinformē pārtneri.

Brigmanim nav šaubu, ka Saeima pieņems valsts budžetu - ar vai bez "airbaltic". Taču lēmuma sekas paliek, viņš norādīja.

ZZS netaisoties gāzt valdību. "Absolūti nevienam šī nestabilā situācija nav vajadzīga. Vislabāk būtu, ja mēs visi kopīgi varētu vienoties un strādāt," piebilda Brigmanis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: