Septembrī vidējā gaisa temperatūra bijusi virs normas, bet saule kopumā spīdējusi 164 stundas, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Aizvadītajā mēnesī vidējā gaisa temperatūra bija plus 13,3 grādi, kas ir par 1,6 grādiem vairāk nekā norma. Mēneša laikā tika laboti arī vairāk siltuma rekordi, piemēram, 17.septembrī Dobelē fiksēti plus 26,9 grādi, bet Kuldīgā bija plus 28,2 grādi. Savukārt 24.septembrī maksimālās gaisa temperatūras rekordi pārspēti kopumā 11 novērojumu stacijās, kā arī fiksēts jauns 24.septembra visas valsts siltuma rekords - plus 26,4 grādi.

Saule septembrī spīdējusi kopumā 164 stundas, kas ir 103% no normas. Visvairāk saule lutināja mēneša otrajā un trešajā dekādē, savukārt pirmajā dekādē spīdēšanas ilgums nesasniedza normu.

Nokrišņu daudzums rudens pirmajā mēnesī bija mazāks, nekā parasti jābūt septembrī. Izlijušais nokrišņu daudzums visā Latvijā vidēji bija 66,5 milimetri, kas ir 93% no mēneša nokrišņu normas.

Arī vidējais vēja ātrums bija mazāks par normu. Stiprāks vējš bija vērojams mēneša pirmajā un otrajā dekādē, kad atsevišķās dienās vēja ātrums brāzmās pastiprinājās līdz 15-19 metriem sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: