Livonijas ordeņa pilī Vēstures otrdienā 29.septembrī, plkst.17.30 – ieskatu Art Decoun Rīgas mākslas porcelāna saistībā sniegs Ieva Rupenheite. Savukārt līdz 14.oktobrim Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pils izstāžu zālē skatāma vērienīga Rīgas mākslas porcelānam veltīta izstāde Rīgas mākslas porcelāns (1925-1940), kurā eksponēta kolekcionāra Pētera Avena kolekcija.

Tieši šajā laika posmā mākslas porcelāns piedzīvo uzplaukumu, un līdz šim nozīmīgāko starptautisko atzinību. Jau 1925.gadā, jaunizveidotā studija Baltars piedalās starptautiskajā Dekoratīvās un rūpniecības sasniegumu izstādē Parīzē, kas pasludināja arī Art Deco laikmeta sākumu, un darbnīca kopā ar Sigismundu Vidbergu saņem Grand Prix, bet bronzas medaļu iegūst Romans Suta. Taču Baltars nebija vienīgā mākslas porcelāna studija 20.-30.gadu Latvijā, kuras mākslinieciskās izpausmes sasaucas ar tā laika valdošo Art Deco.

 

Vēstures otrdienā varēs uzzināt par stila izpausmēm pasaulē un Latvijā, kā arī ielūkoties izstādē Rīgas mākslas porcelāns, meklējot jaunās lietišķības piemērus.

Ieeja- EUR1,10

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: