Latvijas spēkavīri Oskars Martužans (Ugāle) un Jānis Šleckus (Kuldīga) izcīnījuši 2.vietu sporta festivāla “Arnold Classic Europe 2015” laikā notiekošajās spēkavīru sacensībās pāros - “Scitec European Strongest Team Challenge”.

Abi “Rozental Team” komandas sportisti cīņai gatavojās ļoti nopietni, jo mērķis bija uzrādīt labu rezultātu un sastādīt konkurenci Polijas spēkavīriem, kuri pērn triumfēja šajās prestižajās sacensībās.

 

Turnīrā “Scitec European Strongest Team Challenge” piedalījās astoņas komandas no Polijas, Ukrainas, Vācijas, Latvijas, Spānijas un Ungārijas. Pirmā disciplīna, mašīnas vilkšana aizjūgā bez virves. Šeit mūsējiem nedaudz neveiksmīgs sākums, jo liela loma bija tam, cik ātri atlaidīsies smagās automašīnas bremzes. Latvijas komandai tas notika aptuveni pusotru sekundi pēc svilpes signāla noskanēšanas un tādēļ arī īsti nebija iespēja cīnīties par augstu vietu šajā vingrinājumā – beigu beigās tikai 5.vieta. Tad atlētiem divatā bija jāceļ 250 kilogramus smags baļķis uz reižu skaitu 75 sekundēs. Latviešiem izdevās uzrādīt otru labāko rezultātu, uzdevumu veicot 7 reizes. Turpinājumā sportistus sagaidīja divi vingrinājumi, kuri jāveic vienam no komandas. Jānis Šleckus triumfēja vairoga nešanā, bet Oskars Martužans, piecas reizes paceļot 360 kilogramus un uzstādot jaunu personīgo rekordu, izcīnīja 2. pozīciju vilkmē. Tad divatā bija piecas reizes jāveļ 900 kilogramus smaga riepa. Vairākas komandas uzdevumu veikt nespēja, bet mūsējie to izdarīja 22 sekundēs, no uzvarētājiem - Polijas komandas atpaliekot par nepilnām divām sekundēm. Visbeidzot sešu atlanta akmeņu celšana (135 – 196 kg). Tie bija lieti no betona un ļoti grūti “nāca uz ceļiem”, tādēļ arī tikai divas komandas pacēla visus smagumus. Martužanam un Šleckum tas izdevās, uzrādot absolūti labāko rezultātu.

 

Tomēr kopvērtējumā latviešiem tikai viens punkts pietrūka, lai svinētu uzvaru. Mūsējos par nieka tiesu pārspēja Polijas komanda, kurā startēja Rafals Kobilarzs (Rafal Kobylarz) un Mateušs Barons (Mateusz Baron), viņiem 42 punkti. Latvijas tandēms, Oskars Martužans, Jānis Šleckus, otrie (41 punkts), bet trešais šajās sacensībās palika pirmais Ukrainas duets, viņu kontā 28 punkti.

 

Kopumā gan abi atlēti, gan viņu treneris Māris Rozentāls ar sniegumu ir ļoti apmierināti. Mājās atvesta ne tikai balva par izcīnīto otro vietu šajās prestižajās “Scitec European Strongest Team Challenge” sacensībās, bet arī Oskars Martužans individuāli ieguva kausu par vilkmes vingrinājumu, paceļot 360 kilogramus smago stieni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: