Šodien pa dienu vējš vēl būs mērens, bet tas pieņemsies spēkā vakarā, sākot no rietumu rajoniem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Latvijā ir ierasts, ka vētru vispirms izjūt jūras piekrastes iedzīvotāji. Pašreiz gan vēja ātrums Kurzemē nav liels, un tas pieņemsies spēkā tikai vakarpusē, prognozē sinoptiķi.

Vēja brāzmas vētras spēku rietumu rajonos sasniegs jau nakts vidū. Maksimālās vēja brāzmas var sasniegt 33 metrus sekundē, un tās jūras piekrastē gaidāmas nakts otrajā pusē un no rīta. Vētra pamazām virzīsies uz priekšu, tāpēc spēcīga vētra ir sagaidāma Vidzemes ziemeļu daļā, kur vējš brāzmās var sasniegt 27-32 metrus sekundē. Vētras maksimums Vidzemē būs sestdien no rīta līdz pat dienas vidum. Savukārt Kurzemē vējš pamazām pierims dienas vidū.

Ciklons, kuram dots vārds "Billie", jau vakar sāka veidoties virs Atlantijas okeāna. Maksimālo spēku tas parādīs, sestdien atrodoties virs Baltijas jūras ziemeļu daļas. Vētra skars Lietuvu, Latviju un Igauniju.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka Rīgā dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 20-22 metrus sekundē.

Līdz ar vētru gaidāma arī ūdens līmeņa paaugstināšanās. Baltijas jūras piekrastē ūdens līmenis sestdien varētu sasniegt 100-110 centimetrus, bet Rīgas līča dienvidos ūdens līmenis varētu saglabāties zem 100 centimetriem.

Vētra sev līdzi nesīs arī plašu nokrišņu zonu slapja sniega, sniega un lietus veidā. Jau svētdien nokrišņi vairs būs tikai atsevišķos rajonos.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: