10. decembrī plkst. 10.00 Ventspils slimnīcas acu slimību nodaļā notiks svinīgā „Kurzemes acu centra” atklāšana.

Lai paplašinātu acu slimību nodaļas ambulatoro pacientu pieņemšanu, Ventspils slimnīcā tika izveidots otrs acu ārsta pacientu kabinets ar atbilstošu aprīkojumu, ko finansēja Ventspils pilsētas dome, piešķirot līdzekļus vairāk nekā 50 tūkstošu eiro apmērā.

Ventspils acu slimību nodaļa kopā ar ambulatoro pacientu pieņemšanu ir kļuvusi par lielāko centru ārpus Rīgas, kur nodrošina konsultācijas un operē pacientus ar acu slimībām. Pateicoties šāda veida paplašināšanai, Ventspils slimnīca uzskatīja, ka ir pamats izveidot „Kurzemes acu centru”, jo palīdzība tiek sniegta pacientiem gan no visas Kurzemes, gan ārpus tās.

Ventspils slimnīcas acu slimību nodaļā tiek nodrošinātas pacientu konsultācijas, kā arī veiktas operācijas. Operācijas šeit veic jau vairāk nekā 40 gadus. Laikam ejot un attīstoties tehnoloģijām, tika pilnveidota arī nodaļa, un šobrīd operācijas veic ar mūsdienīgām tehnoloģijām, pateicoties kurām pacients var doties mājās tajā pašā vai nākamajā dienā pēc operēšanas. Gada laikā acu nodaļas ārsti veic vairāk nekā 500 operācijas, bet pirms tam katrs pacients saņem konsultācijas. Gada laikā Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas oftamologi (acu ārsti) sniedz vairāk nekā 3 500 pacientu konsultācijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: