28. novembrī Zlēku bibliotēkā notiks interešu kopas "Dāmu klubiņš" divdesmitās jubilejas svinības.

1994. gada 7. novembrī Zlēku pagasta padomes priekšsēdētājas Velgas Umbraškas iedvesmotas, bibliotēkā sapulcējās vairākas zlēcenieces, lai izdomātu, kā interesantāk pavadīt brīvo laiku. Tā radās interešu kopa, kurai dots nosaukums "Dāmu klubiņš". Kopš pirmās dienas klubiņu vada Zlēku pagasta bibliotēkas vadītāja Pārsla Bože, 20 gadus kopā ar viņu darbojas arī Līga Ķemlere, Natālija Vēze, Lija Veidemane, Elga Dūdiņa un Velga Umbraška. Pārējās dāmas klubiņa kodolam pievienojās vēlāk.

"Dāmu klubiņa" nodarbības, kas notiek reizi mēnesī, parasti apmeklē 18 dažāda vecuma zlēcenieces. Viņu intereses ir dažādas, tādēļ rīkoti daudzveidīgi pasākumi, piemēram, ābolu balles un pankūku pēcpusdienas, organizētas vairākas rokdarbu izstādes un nodarbības floristikā, dekoratīvo spilvenu izgatavošanā, ēdiena un dzīvokļa rotāšanā, filcēšanā, dekupāžā, tapošanā, keramikas pamatos, kartīšu izšūšanā un konfekšu pušķu gatavošanā. Dāmu klubiņā viesojušās laikraksta "Kurzemnieks" redakcijas pārstāves, Vārves pagasta klubiņa "Kalīzija" dāmas, Alsungas novada deju kolektīvs "Kalmes". Apmeklētas izrādes un koncerti, rīkotas ekskursijas uz Likteņdārzu, Baskāju taku, arī Pūres šokolādes muzeju.

Šogad nodarbībā "Kā senāk ģērbās zlēcenieki" viesojās rakstniece Laimdota Sēle, pasākumā "Pavasari gaidot" par savu pieredzi dārzkopībā stāstīja kuldīdzniece Mirdza Brence, savukārt ugālniece Dagnija Selecka piedalījās pēcpusdienā "Dziesma – laikmeta lieciniece".

"Kolektīva jaukākās tradīcijas," kā atzīst Pārsla Bože, "ir mēneša jubilāru godināšana un gada noslēguma pasākums. Vēlos pateikties visām savām dāmām par atbalstu un interesi, jo viena es nespētu paveikt tikt daudz, kā mēs visas kopā." 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: