Miljoniem putnu tuvāko nedēļu laikā pametīs Eiropu, lai dotos uz savām ziemošanas vietām Āfrikā. Mums tas nozīmē tūkstošu putnu barus, kas laidīsies pāri Latvijai.

BirdLife International, ko Latvijā pārstāv Latvijas Ornitoloģijas biedrība, ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu ielūdz visus Eiropas iedzīvotājus 4. un 5. oktobrī pievienoties pārsteidzošajam dabas brīnumam – putnu migrācijai.

4. un 5. oktobrī Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Latvijas vides aizsardzības fonds un Dabas aizsardzības pārvalde aicina visus interesentus piedalīties Eiropas putnu vērošanas dienās EuroBirdwatch14. Šoruden ir iespēja piedalīties 25 bezmaksas pasākumos – 21 putnu vērošanas ekskursijā un 4 putnu barotavu, būrīšu un radošajās darbnīcās.

Svētdien, 5. oktobrī, ventspilnieki aicināti uz putnu vērošanu no mola, liedaga, piejūras parka un tuvējās apkārtnes. Tikšanās notiks plkst. 9.00 pie Galvenās bibliotēkas. Ekskursija ilgs līdz plkst. 12.00, to vadīs Ritvars Rekmanis. Pieteikšanās pa tālruni 28256131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: