Latvijas skolu sporta federācija (LSSF) Liepājā rīkoja atlases finālsacensības Pasaules skolu čempionātam Francijā, 2015.gadā. Tajās piedalījās spēcīgākās Latvijas skolu meiteņu basketbola komandas, starp kurām bija arī mūsu Ventspils 1. ģimnāzijas meitenes.

Lai iegūtu tiesības pavasarī pārstāvēt Latviju Francijā, pilsētā Limoges, starp komandām noritēja spraigas cīņas un bieži spēles rezultāti noskaidrojās pēdējās sekundēs.

 

Pirmā spēle 1. ģimnāzijas meitenēm bija ar Liepājas valsts 1. ģimnāziju. Spēles sākumā mājiniecēm izdevās izvirzīties vadībā ar 7 punktu pārsvaru, taču mūsu meiteņu spēcīgais komandas darbs pierādīja, ka nekas nav zaudēts un tablo spēles beigās rādīja 23:21 Ventspils 1. ģimnāzijas labā. Pēc tam pretī mūsu meitenēm stājās spēcīgā Jelgavas 4. vidusskolas komanda, kuras tika uzvarētas pārliecinoši ar rezultātu 33:15. Nākamajā spēlē spraigā cīņā (16:13) tika pieveikta Jelgavas valsts ģimnāzija. Izšķirošā spēle bija pēdējā, kurā meiteņu pretinieces bija spēcīgās Rīgas 66. vidusskolas basketbolistes (jāpiemin, ka šī skola ir ar basketbola novirzienu un tajā spēlēja Latvijas U-14 ,U-16 dalībnieces). Tikai kārtīgs komandas gars un meiteņu lielais gribasspēks pierādīja, ka viss ir iespējams - ar rezultātu 28:22 rīdziniecēm nācās piekāpties spēcīgajām Ventspils 1. ģimnāzijas meitenēm.

 

Komandā spēlēja un kausu mājās atveda Dinija Pāvelsone, Adelīna Anna Ziemele, Luīze Šepte, Aija Pūsepa, Tīna Nulle, Dēzija Pāvelsone, Ketlīna Priede.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: