Vasaras mēnešos, īpaši augustā, Ventspilī aktīvi uzdarbojušies brīvmākslinieki, kas zīmēšanas lapas vai audekla vietā izvēlas māju sienas, elektrības skapjus, soliņus un citus pilsētas infrastruktūras elementus.

P/i „Komunālā pārvalde” sadarbībā ar pašvaldības policiju intensīvi cīnās ar šo problēmu un aicina cīņā iesaistīties arī sabiedrību. 

 

Iedzīvotāji tiek aicināti ziņot par konstatētiem pārkāpumiem p/i „Komunāla pārvalde” pa tel. nr. 63624269, kā arī, ja viņi ir liecinieki pilsētas „izdaiļotāju” izpausmēm, nekavējoties ziņot pašvaldības policijai pa tel.nr. 63680808. Savukārt skolotāji un vecāki ir aicināti uzraudzīt, kā jaunieši pavada savu brīvo laiku, kā arī izglītot viņus par šādu mākslas izpausmju sekām.

 

P/i „Komunālā pārvalde” speciālisti atzīst, ka krāsojumu novēršanai nepieciešami lieli finanšu līdzekļi, jo ir nepieciešams iegādāties ne tikai speciālos krāsojumu noņemšanas līdzekļus, bet bieži vien nākas arī atrast papildu finanses, lai apķēpāto vietu pilnībā pārkrāsotu vai attiecīgo elementu nomainītu pret jaunu. Īpaši sāpīgi ir redzēt apķēpātas nesen renovēto māju sienas. Šo ķēpājumu novēršanas izmaksas ir pietiekoši lielas, lai arī vecāki pievērstu šai problēmai pastiprinātu uzmanību, jo ļaunprātīgā zīmētāja pieķeršanas gadījumā izdevumi ir jāsedz vaininiekam, visbiežāk, viņa vecākiem. Piemēram, šī gada pavasarī policijai izdevās pieķert kādu 19 gadu jaunu puisi nozieguma vietā, apķēpājot renovētās mājas sienu. Viņam piemērots administratīvais sods: 70 eiro, kā arī piestādīta ēkas apsaimniekotāja tāme par remontdarbiem – vairāk nekā 1000 eiro apmērā.

 

Policijas redzes lokā ir vairāki ķēpātāji, kurus izdodas noteikt pēc atstāto ķēpājumu rokraksta. Sekojot atstātajiem ķēpājumiem, vainīgo nereti izdodas notvert nozieguma brīdī.

 

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina jauniešiem, ka nav vērts šādu izklaižu dēļ sagādāt rūpes un neparedzētus izdevumus vecākiem, kā arī ierakstīt savā vēsturē sodāmību, kas nākotnē var atsaukties kā ierobežojums, kas neļauj nokārtot izceļošanas vīzu uz ASV un citām valstīm vai iestāties augstskolā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: