Ventspils Augstskolas jauniešu un vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Strautuguns" aicina savā pulkā jaunus dalībniekus.

Topošie un esošie studenti, absolventi, tāpat arī aktīvākie ventspilnieki visu septembri aicināti pievienoties jauniešu grupai. Lai kļūtu par "Strautuguns" dejotāju nav nepieciešama iepriekšēja deju pieredze. Ikviens interesents īsā laika posmā tiks apmācīts deju pamatos. Mēģinājumi tiek aizvadīti pirmdienās un trešdienās plkst. 20:30 Ventspils Jaunrades namā.

Ar vēlmi dejot un pārstāvēt savu augstskolu, kā arī pateicoties Ventspils domes atbalstam, 2011.gada 5. janvārī vairāki jaunieši sapulcējās, lai kopīgā deju solī pierādītu nepieciešamību pēc studentu tautas deju kolektīva. Visu šo laiku kolektīva dalībniekus vada pedagoģe Ineta Judzika. "Strautuguns" abu sastāvu dejotāji savā īsajā pastāvēšanas laikā aktīvi piedalījušies pilsētas un novada rīkotajos kultūras notikumos, kā arī savu augstskolu pārstāvējuši citu pilsētu organizētos koncertos, tāpat Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos, bet jauniešu sastāvs arī divreiz piedalījušies Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos "Gaudeamuss". Ar moto Visi priecīgi arī šogad "Strautuguns" turpina uzņemto kursu, un cer ar katru gadu popularizēt latviešu tautas deju kultūru starp vienaudžiem, kā arī izkopt savu deju prasmi, uzrādot arvien labākus rezultātus ikgadējās deju skatēs.

Augstskolas pasniedzēji aicināti pievienoties vidējās paaudzes deju kolektīvam. Nodarbības notiek otrdienās un ceturtdienās plkst. 20.30 Ventspils Jaunrades namā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: