13. septembrī plkst. 15:00 Ventspils Baptistu baznīcā Eiropas Kultūras mantojuma dienas ietvaros notiks koru koncerts „Soli tuvāk”. Šogad, kad Rīga ieguvusi Eiropas Kultūras galvaspilsētas statusu, Latvijā izvēlētā Mantojuma dienu tēma ir saistīta ar Rīgu.

Baptistu baznīca kā norises nav izvēlēta nejauši - ieeja baznīcā ir no Rīgas ielas puses.

Koncertā uzstāsies šovasar Rīgā notikušās Pasaules koru olimpiādes laureāti - kori „Venda” un „Nošu planētas”. Kopā ar viņiem koncertā piedalīsies arī jauniešu koris „Dižpumpurs” un jauktais koris „Ventus”, Ventspils baptistu draudzes koris, Ventspils 4. vidusskolas zēnu koris un 5. – 9. klases koris „Laudate”, kā arī 6. vidusskolas 5. – 9. klases koris.

Eiropas kultūras mantojuma apzināšana nav viegls uzdevums, tomēr soli pa solim šīm vērtībām ir iespējams tuvoties. Mūzika un kora dziedāšana ir viena no saprotamākajām, kuru izprast un tās radīšanas procesā piedalīties spēj praktiski jebkurš.

Ieeja koncertā bez maksas.

13. septembrī plkst. 11:00 pie Ventspils 4. vidusskolas, kas atrodas Rīgas ielā 12, pacels arī Mantojuma dienu karogu un skolas telpās atklās izstādi “Rīgas iela Ventspilī”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: