Vienlaikus deviņās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Salaspilī, Liepājā un Cēsīs – 27. septembrī notiks ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums par tēmu „Ūdens”, dodot ieskatu ūdens izmantošanas veidos un daudzveidīgajā pielietojamībā.

Ventspilī Zinātnieku nakts pasākumi notiks no plkst. 15 līdz 21 Ventspils Augstskolā. Pasākums tiks atklāts Ventspils Augstskolā D-104 auditorijā ar vidusskolēnu konkursu “Ūdens daudzveidība”, kurā savu dalību pieteikušas astoņas vidusskolu komandas no visas Latvijas. Konkursa žūrijā būs Ilgonis Vilks (LU), Juris Žagars (asoc.profesors, VeA IZI VSRC vadošais pētnieks), Ilze Buņķe (Ventspils pilsētas domes deputāte, VeA), Andris Nikolajenko (LU DZM IC), Irina Nosuļa (VeA Studentu padome).

No plkst. 18 līdz 21 visi interesenti tiek aicināti apmeklēt Zinātnieku kafejnīcu, kur nepiespiestā gaisotnē pasēdēt kopā ar zinātniekiem un noklausīties zinātnieku sagatavotās lekcijas par ūdens piegādes sistēmas modernizēšanu un krasta līnijas izmaiņu noteikšanu izmantojot satelītattēlus.

Zinātnieku nakts ietvaros, durvis interesentiem vērs arī Ventspils Augstskolas mācību laboratorijas, kurās būs iespējams patstāvīgi veikt dažādus eksperimentus.

Ar pilnu Zinātnieku nakts programmu Ventspils Augstskolā var iepazīties šeit.

 

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Universitāte sadarbībā ar citām Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem, Latvijas Zinātņu akadēmiju un vairākiem muzejiem. Pasākums Latvijā noritēs jau septīto gadu pēc kārtas.

27. septembrī visā Eiropā 35 valstu 300 pilsētās notiks pasākums Zinātnieku nakts, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: