Rūpējoties par pilsētas sakopšanu un tīrību, Ventspilī jau vairākus gadus pilsētas iedzīvotāji var bez maksas nodot maisos savāktās koku lapas.

Nokritušās koku lapas jāsagrābj un jāsaliek maisos. Maisu izvešana jāpiesaka, zvanot p/i „Komunālā pārvalde” pa tālr. 636 24269 darba dienās no plkst. 8.00 līdz 17.00, vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti. Pēc informācijas saņemšanas, tā tālāk tiek nodota specializētai firmai, kas 2 darba dienu laikā maisus aizvedīs un atvedīs atpakaļ jau tukšus. Atgādinām, ka maisos nedrīkst atrasties zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas tiks izmantotas kompostam.

 

Lapu savākšana no privātmājām notiks no 1. oktobra līdz 15. novembrim. Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, savukārt juridiskās personas var slēgt līgumu ar pašvaldības SIA „Ventspils Labiekārtošanas kombināts” vai kādu citu firmu par lapu savākšanu no savas teritorijas.

 

Sagrābto un maisos salikto lapu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā atbilstoši Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumiem. Jau sākot ar 15. novembri līdz 15. decembrim privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai, kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās. Uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt ap 100 kg smilts un sāls maisījumu. Arī šo pakalpojumu varēs pieteikt zvanot p/i „Komunālā pārvalde”, pa tālr. 636 24269 darba dienās no plkst. 8.00 līdz 17.00, vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: