Ventspils mākslinieces Ritas Blaževičas dabas izjūta atver skatītāja iztēli miglainai rīta ainavai un nomaļam lauku ceļam, rēnam vakaram pie jūras un ļauj izjust upes smaržu tās rāmajos līčos.

Ritas Blaževicas darbu izstādes atklāšana notiks 29. oktobrī plkst. 18.00 teātra namā Jūras vārti.

Turpinājumā neliela intervija ar pašu mākslinieci.

Izstādes nosaukums ir Ceļojums gadalaikos. Kādu ceļojumu apmeklētājs piedzīvos?

– Ceļojumi var būt tuvāki un tālāki. Tie ir dažādi – uz mežu, mainoties gadalaikiem, kad mainās arī krāsas, ceļojums pie jūras, tuvāki vai tālāki braucieni. Arī iziešana no mājas ir mazs ceļojums. Mēdzu doties izbraucienos, vērot apkārtni. Piemēram, ceļā uz Rīgu pie Talsiem zied ceriņu kupenas un purpurābeles. Rudenī devos svētceļojumā uz Pleskavu. Savus iespaidus un atmiņas es centos uzlikt uz audekla, attēlot skaistos skatus ar katedrālēm.

Kas jūsu darbos dominē – ceļojumi vai gadalaiki?

– Tie ir ceļojumu iespaidi dažādos gadalaikos. Ir darbi, kuros viens un tas pats skats atspoguļots dažādos gadalaikos. Tomēr izstādē redzami visi četri gadalaiki un tie dominē.

Kurš ir jūsu mīļākais vai iedvesmojošākais gadalaiks?

– Labi ir tas, ka mums ir gadalaiku maiņa un katrs nāk ar savu ainavu un noskaņu. Ziedošo pavasari nomaina līdzsvaroti zaļā vasara, pēc kuras seko zeltainais raibo lapu rudens. Gads mainās un ar sajūsmu atkal no jauna var skatīties uz to pašu gadalaiku!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: