Sakarā ar ilgstošo lietu visas nedēļas garumā Ventā, un līdz ar to arī Vidumupītē un visās pilsētas meliorācijas sistēmās kopumā, strauji cēlies ūdens līmenis.

Šī iemesla dēļ meliorācijas grāvji nespēj strauji novadīt lietus ūdeni no privātmāju rajoniem, kur ūdens līmenis grāvjos ir uzcēlies diezgan augsts.

 

Komunālā pārvalde uzsver, ka šādās situācijas ļoti svarīgi, ka meliorācijas grāvji - gan maģistrālie, ko tīra Ventspils pašvaldība, gan mazie grāvji privātmāju rajonos, ko tīra kā pieguļošo teritoriju -, tiek regulāri kopti. No grāvjiem ir jāizvāc atkritumi, sabirušie āboli, nopļautā zāle vai zemes iegruvumi, jo tas var radīt caurteku aizsērēšanu, un līdz ar to lielāku rajonu applūšanu.

 

Ventspilnieki aicināti būt iecietīgiem un rūpēties par sev pieguļošo meliorācijas sistēmu uzturēšanu kopīgi ar Ventspils pašvaldības dienestiem, lai neradītu plūdu draudus sev un apkārtējiem.

 

Līdz ar rudens tuvošanos kokiem straujāk birst arī lapas, kuras sakrīt uz ielām un ar lietus ūdeni saskalojas ap lietus ūdens uztvērējakām, reizēm veidojot to aizsērēšanu. Tādējādi arī uz ielām zemākās vietās reizēm rodas lielākas peļķes. Redzot šādas peļķes, iedzīvotāji aicināti informēt PSIA „ŪDEKA” avārijas dienestu zvanot pa tālr. 63661115 vai p/i „Komunālā pārvalde” pa tālr. 63624269.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: