Aprīļa pēdējā dekādē vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijā bijusi 0,8 grādus zemāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Šajā laikā diennakts vidējās gaisa temperatūras svārstījās no viena līdz diviem grādiem virs normas 23. aprīlī un 24. aprīlī, līdz trīs grādiem zem tās 27. aprīlī un 28. aprīlī.

Aprīļa pēdējā dekādē dienā gaisa temperatūra pārsvarā bija plus 10, plus 14 grādi, siltākajos periodos, saulei atspīdot, vietām pakāpjoties līdz plus 15, plus 17 grādiem. Savukārt naktīs gaisa temperatūra vēl daudzviet bija zem nulles, pat dekādes otrajā pusē sasniedzot mīnus divus, mīnus 3,5 grādus.

Šajā laikā bez sala gaisā bija tikai divas naktis - nakts uz 24. aprīli un 30. aprīli.

Savukārt nokrišņu daudzums vidēji Latvijā bija 125% virs normas ar teritoriālajām svārstībām no tikai puses no normas Latvijas galējos dienvidaustrumos līdz divām dekāžu normām līdzvērtīgam nokrišņu daudzumam galējos dienvidrietumos.

Vislielākais nokrišņu daudzums bija no 25. aprīļa līdz 27. aprīlim. 27. aprīļa nokrišņu daudzums vietām bija tuvs visas dekādes nokrišņu normai, bet Rucavā pat pārsniedza to.

Vietām Austrumlatvijā 27. aprīlī nokrišņi vēl bija slapja sniega veidā.

Vēja ātrums visstiprākais bija no 23. aprīļa līdz 25. aprīlim un 30. aprīlī, kad tas brāzmās sasniedza 17 līdz 19 metrus sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: