Ventspilī pavasaris nav tik bargs kā citviet Latvijā, tāpēc arī netika mainīts oficiālais pavasara talkas datums – ikgadējā koku stādīšanas talka, kurā iedzīvotāji kopā ar Ventspils pašvaldības pārstāvjiem stādīja ozolus, notika šodien, 20. aprīlī, abos Ventas krastos.

Apskati foto!

 

Koku stādīšanas talkā bija aicināts piedalīties ikviens ventspilnieks un pilsētas viesis, bet tradīcija ik gadu pavasarī stādīt kokus domes deputātiem un darbiniekiem ir jau vairāk nekā 10 gadus.

 

Šodien kokus stādīja Ventas labajā krastā – Kurzemes ielā, kur bija plānots iestādīt ap 100 piramidālo ozolu. Pēc tam koku stādīšana turpinājās Ventas kreisajā krastā – Pasiekstes ielā, kur bija plānots iestādīt 35 sarkanos ozolus. Kokus tieši Pasiekstes un Kurzemes ielā stādīja, jo to bija ierosinājuši apkārtnes iedzīvotāji. Kopumā Ventspils pilsētā ik gadu iestāda ap 400 dažādu kokaugu.

 

Talkā, kā ik gadu, piedalījās Ventspils pilsētas domes deputāti un darbinieki ar domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu priekšgalā. To, kā pareizi stādīt kokus, ierādīja „Ventspils labiekārtošanas kombināta” un „Komunālās pārvaldes” speciālisti. Pēc kārtīgi paveikta darba abās koku stādīšanas vietās talcinieki tika cienāti ar tēju un pīrāgiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: