Kurzemes upēs sākusies ledus iešana, un Venta daudzviet jau ir brīva no ledus. Reāli plūdu draudi saistībā ar ledus iešanu Ventā nepastāv, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs.

Ventas augštecē, tostarp Kuldīgā un Ventspils novadā pie Zlēku tilta, kas ir viena no kritiskākajām vietām pavasara palu laikā, Venta jau ir pārsvarā brīva no ledus.

Atsevišķās vietās, kur mazāka straume, ledus vēl ir, tāpat arī ledus nav izgājis Ventas lejtecē tuvāk Ventspilij. "Taču ledus ir plāns un trausls un kuru katru brīdi var iziet," atzina Pavlovs.

Ūdens līmeņa izmaiņas Ventā ir minimālas - par aptuveni 10 centimetriem. Nav arī sniega, kas kūstot varētu ietekmēt ūdens līmeņa celšanos, norādīja Pavlovs.

Pēdējo reizi nopietna situācija saistībā ar ledus iešanu Ventā bija izveidojusies 2010. gada pavasarī, kad, rodoties ledus vižņu sablīvējumiem un ceļoties ūdens līmenim Ventā, Ventspils novadā applūda vairākas mājas un ceļi. 2011. gada pavasarī un pērn ledus iešana Ventā noritēja mierīgi un plūdu nebija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: