Eiropas čempionātā svarcelšanā teicamu sniegumu nodemonstrēja Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks, kurš svara kategorijā līdz 105 kilogramiem laboja sev piederošo Latvijas rekordu un izcīnīja ceturto vietu. Jāuzsver, ka grūšanā Plēsniekam mazā sudraba medaļa.

Raušanā 170 kilogramus smago stieni Plēsnieks tika galā viegli, savukārt ar 175 kilogramiem radās nelielas problēmas, tomēr latvietis spēja diezgan droši svaru stieni pacelt un nofiksēt arī šoreiz, atkārtojot personisko rekordu. Trešajā piegājienā Plēsnieks gāja uz jaunu personisko un Latvijas rekordu raušanā, mēģinādams pacelt 178 kilogramus, kas diemžēl nebija pa spēkam. Pirmo disciplīnu Plēsnieks noslēdza sestajā vietā.
 
Grūšanā viņš sāka ar 213 kilogramiem, ko pacēla, bet nākamais mēģinājums bija jauna personiskā un Latvijas rekorda līmenī – 218 kilogrami. Arī ar šo svaru latvietis tika galā, tāpat kā ar nākamo – 222 kilogrami. Tādejādi Latvijas rekordu grūšanā un Latvijas rekordu divcīņas summā Plēsnieks laboja uzreiz par septiņiem kilogramiem. Summā Plēsniekam 397 kilogrami un ceturtā vieta. Līdz bronzai pietrūka četru kilogramu.
 
Pie godalgas gan Plēsnieks tika – ar 222 paceltajiem kilogramiem grūšanā bija pietiekami, lai šajā svarcelšanas disciplīnā latvietim tiktu mazā sudraba medaļa. 
 
Sportacentrs.com
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: