Stiprā vēja dēļ šorīt ap plkst. 7 bez elektrības bija palikušas aptuveni 2000 mājsaimniecības, galvenokārt Kurzemē un Pierīgā.

Plkst. 7.21 avārijas atslēgumi reģistrēti 339 vietās, - liecina AS "Sadales tīkls" elektroatslēgumu karte. Ap plkst. 6 avārijas atslēgumi bija 196 vietās.

Pašlaik visvairāk postījumu ir Ventspils un Liepājas novados, kā arī Pierīgā.

Kā ziņots, gatavojoties prognozētajai vētrai, AS "Sadales tīkls" paaugstinājusi personāla operatīvo gatavību visos reģionos, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Latvenergo".

Uzņēmums aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju vai elektroiekārtu tuvumā, piemēram, ja uz elektrolīnijas ir nogāzies vēja nolauzts koks, nemēģināt to novērst pašiem, bet ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404.

Ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņas palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni. "Latvenergo" aicina tos klientus, kuri vēl nav reģistrējuši sava mobilā tālruņa numuru, to izdarīt "www.e-latvenergo.lv".

Avārijas atslēgumu gadījumā sprieguma atjaunošana klientiem notiek prioritārā secībā - vispirms elektroapgāde tiek atjaunota sabiedriskas nozīmes objektiem - slimnīcām, skolām, bērnudārziem, ražošanas objektiem, kā arī tajās līnijās, kurās ir pieslēgti daudzi lietotāji.

"Latvenergo" arī atgādina, ka, redzot zemē gulošu līnijas vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā netuvoties tam un neļaut to darīt arī citiem.

Latvijas piekrastes rajonos šodien gaidāma vētra un iespējami postījumi, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Piektdien no rīta un dienā daudzviet Latvijā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 17-22 metriem sekundē (m/s), bet piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 25-27 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien pa laikam gaidāms slapjš sniegs, sniegs, uz ceļiem veidosies neliels apledojums. Vietām nokrišņu laikā pasliktināta redzamība.

Gaisa temperatūra būs no plus 1 līdz plus 5 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: