Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs darbam Ventspils brīvostas valdē (VBO) bijušā Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora Viļa Avotiņa vietā virza Ģirtu Kronbergu.

Kā informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LRTK) Liepājas nodaļas vadītāju Kronbergu Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā plānots apstiprināt jau šodien valdības sēdē.

Šodien arī plānots atsaukt Avotiņu no Ventspils brīvostas valdes. Avotiņš, vienlaikus ieņemot VBO valdes locekļa amatu un Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatu, ilgu laiku, iespējams, atradās interešu konfliktā. Šis gadījums ir spilgts piemērs ilglaicīgam un atklātam izpratnes trūkumam par labas pārvaldības principu ievērošanu dažādu valsts un pašvaldību institūciju darbā, norāda ministrijā.

Kronbergs jau vairāk nekā 15 gadus darbojas LTRK un pašlaik vada tās Liepājas nodaļu. Līdzšinējā profesionālā darbība bijusi cieši saistīta ar Kurzemes reģiona uzņēmēju attīstības veicināšanu ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. Viņš strādājis arī pie Kurzemes Biznesa inkubatora izveides, tagad tajā darbojas kā valdes loceklis.

Analizējot potenciālos VARAM pārstāvjus darbam VBO, apzināti tika izvērtētas pretendentu spējas veicināt uzņēmējdarbību Latvijā. Kā ļoti būtisku uzdevumu ministrs Sprūdžs Kronbergam izvirza labas pārvaldības principu ievērošanas veicināšanu VBO darbībā, tai skaitā mudinot uz lielāku atklātumu un korupcijas risku novēršanu.

Lai arī līdz šim Ģ.Kronbergs ikdienā aktīvi darbojies LTRK, viens no galvenajiem uzdevumiem jaunajā amatā būs spēja izvirzīt un īstenot prioritātes, kas balstītas uz kopējām reģiona un valsts interesēm, nevis uzņēmumu vai sociālo partneru interesēm.

VARAM kā par vides aizsardzību atbildīgā institūcija no jaunā VBO valdes locekļa sagaida aktīvu rīcību, lai sabalansētu vides aizsardzības prasības un ostas attīstības intereses VBO teritorijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: