Iespaidīgu zaudējumu Latvijas futbola virslīgas mačā piedzīvojuši FK Ventspils spēlētāji, kas viesos ar 0:3 piekāpās čempionāta līderiem Daugavpils Daugavas spēlētājiem.

Daugavpiliešu galvenais treneris Ivans Tabanovs pirms kāda laika bija izteicis pārmetumus ventspilniekiem, kas nevēlējās šo maču pārcelt. Daugavai šī spēle iekrīt starp diviem Eiropas līgas mačiem, tāpēc komanda vēlējās taupīt spēkus un šo svarīgo virslīgas kauju aizvadīt kādā citā dienā. Savukārt FK Ventspils vēl tikai briest pirmajai šīs sezonas Eiropas kaujai, tāpēc, gluži pretēji, komandai ir nepieciešami mači, lai iespēlētu jaunpienācējus un nezaudētu spēļu praksi. Turklāt ventspilniekiem jau ir viens pārcelts mačs – pirmā apļa spēle ar Liepājas metalurgu.

Maču Daugavpilī enerģiskāk sāka viesi, droši nostiprinoties sāncenšu laukuma pusē. Problēmas sāncenšiem izdevās sarūpēt gan pēc labām sadarbībām, gan standartsituāciju izspēlēm, taču bumba vārtos negāja. Puslaika beigās vairāk darba bija arī Vitālijam Meļņičenko, tomēr arī viņš savu cietoksni nosargāja neskartu. Pēc pirmā puslaika uz tablo bija divas nulle, un kaujiniecisks neizšķirts arī brīdinājumu ailītē – Vadims Logins saņēma brīdinājumu par Federiko Martinesa notriekšanu, bet Eduards Suhanovs nodarīja pāri Loginam un arī saņēma dzelteno kartīti.

Diemžēl otrais puslaiks ventspilniekiem pārvērtās murgā. Jau tā piektajā minūtē mājinieki atklāja rezultātu, bet ventspilnieku centieni panākt izlīdzinājumu nebija sekmīgi, turklāt vēl traumā iedzīvojās Martiness. Arī tas vēl nebija viss – Daugavas debitants Stenlijs Ibe panāca 2:0, bet jau kompensācijas laikā guva arī komandas trešos vārtus. Ir, par ko padomāt nedēļu pirms Čempionu līgas un Molde...

Jurģis Pučinskis jau starta sastāvā laukumā sūtīja abus tikko nolīgtos uzbrucējus, bet jau trešo maču pēc kārtas aizsardzības malā sūtīja Igoru Cigirlašu. Aizvietojot aizsardzībā robu, kas bija izveidojies pēc Raivja Hščanoviča diskvalifikācijas, Cigirlašs aizvadīja pat visai cienījami spēli, taču komanda spēlēja neizšķirti, sevišķi neizteiksmīgi izskatoties tieši vidējā līnijā. Mačā ar Daugava komanda palika tukšā... Ņemot vērā, ka vidējā līnijā jau tā ir personu trūkums, šāds ieildzis eksperiments tomēr ir pārāk riskants, ko arī pierādīja daugavpilieši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: