Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ciemiņu diena pansionātā Selga

Pansionātā Selga atvērto durvju dienā ierastais ritums neapstājas. Apmeklētājus sagaida par godu viesiem izveidota izstāde no iemītnieku darbiem – stikla gleznojumiem, adījumiem, origami, filcējumiem, pērļu izšuvumiem. Savukārt istabiņās un gaiteņos jūtama viegla ēdiena smarža.

 

Aicina atpazīt «kapu baidītāju»

Municipāļi notvēruši vīrieti, kurš, iespējams, kapos biedē cilvēkus. Cietušie aicināti atsaukties. 

 

2.lpp. Viedoklis “Pa vējam ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Ekonomikas ministram Danielam Pavļutam šobrīd jāskaidro sabiedrībai vairāki jautājumi. Iedzīvotājiem grūti saprast, kādēļ Ekonomikas ministrija rosina atgriezties pie trekno gadu prakses un pieļaut, ka turpmāk ierēdņi atkal pelnīs lielu naudu, pārraugot valsts kapitālsabiedrības. Lai arī ministrs apgalvo, ka jaunā pārraudzības institūcija būtiski atšķirsies no trekno gadu padomēm, grūti aizmālēt acis ar šādiem apgalvojumiem.»

 

3.lpp.

Kino Rio – būt vai nebūt?

Ventspils vienīgā kinoteātra Rio darbība ir apdraudēta. Lai turpinātu darbu, tam nepieciešama jauna – digitālā – aparatūra, bet līdzekļu tās iegādei trūkst. Šobrīd kinoteātris demonstrē tikai 35 mm formāta kinofilmas.

Kokteiļi un roboti skolas pagalmā

Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centrs VentspilsProfesionālā vidusskola rīkoja Profesijas dienu, kurā ikviens interesents varēja iepazīties ar skolas izglītības un brīvā laika pavadīšanas iespēju piedāvājumiem.

Ministrs grasās slēgt nozari

Ekonomikas ministrija ar ministru Danielu Pavļutu priekšgalā iecerējusi norakstīt veselu nozari – biodegvielas ražošanu, tādējādi izmetot pa vējam simts miljonu latu, kas investēti ražotņu izveidē, un vairāk nekā 67 miljonus latu, ko valsts jau izmaksājusi tiešo subsīdiju veidā. 

 

4.lpp. Kriminālziņas. Fotoradaru sāga nebeidz rimties

Jau līdz vakardienai visā Latvijā bija jābūt uzstādītiem 110 stacionārajiem radariem. Taču nav uzstādīta pat ne desmitā daļa. Šobrīd nav arī zināms, kad radari parādīsies Ventspils novadā.

Lieta par fiziskas izrēķināšanās draudiem

Dīvainā kriminālā situācijā nonākusi ventspilniece I., no cietušās kļūstot par apsūdzēto. Ventspils tiesa atklātā sēdē sākusi izskatīt krimināllietu saistībā ar I. apsūdzību par fiziskas izrēķināšanās draudu izplatīšanu un iejaukšanos pirmstiesas kriminālprocesā.

Mūsējiem degvielas izsaukumiem pietiek

Valsts kontrole ziņo, ka policisti, pildot darba pienākumus, dienesta automašīnās pildījuši degvielu par savu naudu. Ventspils iecirknī tādas lietas nenotiekot.

 

5.lpp. Izglītība. Eksāmenu laiks ir klāt!

Devīto un divpadsmito klašu audzēkņiem zvans, kas aicināja uz pēdējo mācību stundu, jau izskanējis. Priekšā nozīmīgais un satraucošais eksāmenu laiks.

Apskauž par sadarbību

Ventspils interešu izglītības kopēji pārsteiguši visas Latvijas pārstāvjus, bērnu un jauniešu centru un namiņu direktorus, ar plašo iespēju klāstu, kāda pieejama mūsu pilsētas bērniem un jauniešiem.

Jauna krāsa mūzikas apguvē

Centra sākumskolas skolēni, klavieru skolotājas Sandras Sproģes rosināti, pirms trim gadiem apvienojās vokāli instrumentālajā grupā un deva tai nosaukumu Jautrie draugi. Šķiet, ka tik gados jaunu mūziķu grupas nav nevienā citā Ventspils pilsētas un novada skolā.

 

6.lpp. Sports. Florbolisti finišē labāko sešniekā

Ventspils Augstskolas florbolisti, izcīnot vienu uzvaru un piedzīvojot divus zaudējumus, ieguvuši sesto vietu Latvijas Augstskolu florbola līgas (LAFL) finālposma sacensībās.

Pučinska debijā neizšķirts ar Skonto

FK Ventspils galvenā trenera amatā ar neizšķirtu 0:0 pret Skonto FC debitējis dublieru vienības vadītājs Jurģis Pučinskis, kurš šajā amatā nomainīja līdzšinējo galveno treneri krievu speciālistu Sergeju Podpaliju.

Šāvēji jau domā par olimpiādi

Sporta skolas Spars jaunie šāvēji veiksmīgi startējuši Aizputes atklātajā čempionātā, bet vecākie strēlnieki jau gatavojas Latvijas olimpiādei, kas vasarā risināsies arī Ventspilī.

 

7.lpp. Fotoreportāža - Ciemiņu diena pansionātā Selga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: