Nedēļas nogalē, sestdien, Pulkveža un Virves ielas krustojumā valdīja neierasta rosība. Tur notika svinības par godu projektāŪdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta 2010. un 2011. gadā paveiktajam – ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvei 25 ielu posmos privātmāju rajonos Gāliņciemā, Žāžciemā un Krēķciemā.

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs atklāšanā akcentēja, ka pilsētas attīstība strauji virzās uz priekšu un tam par apliecinājumu ir šajos ciemos paveiktie ūdenssaimniecības attīstības projekta darbi, kas notiek vienlaicīgi ar ielu komplekso izbūvi.

 

«Varu droši teikt, ka citās pilsētās tik tālu no centra nekā tamlīdzīga nav. Mūsu mērķis ir, lai cilvēks, dzīvojot jebkurā Ventspils pilsētas vietā, nejustos kā nomalē,» sacīja Lembergs. Tāpat Ventspils mērs pastāstīja, ka ūdensvads ir ievilkts arī tādos ielu posmos, kur patlaban vēl nav blīvas apbūves. Pašvaldība tā rīkojas, jo krīzes gadi beigsies, Latvijas attīstība turpināsies un skaidrs, ka ventspilnieki gribēs būvēt privātmājas, aizejot no daudzdzīvokļu mājām. Tādēļ ir svarīgi, lai pie zemes gabala būtu klāt jau gatava iela ar ūdensvadu, kanalizāciju, gājēju celiņiem, apgaismojumu un citām komunikācijām, kā jau pilsētai pieklājas.

 

Ar nozīmīgu Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu šajos privātmāju rajonos izbūvēts jauns pilsētas maģistrālais ūdensvads vairāk nekā sešu kilometru garumā un sadzīves kanalizācijas tīkls vairāk nekā piecu kilometru garumā par 2,19 miljoniem latu bez PVN. Tādējādi vēl 336 mājsaimniecībām nu būs iespēja pieslēgties pilsētas kopējam tīklam un saņemt mūsdienu prasībām atbilstošus ūdenssaimniecības pakalpojumus – tīru dzeramo ūdeni no krāna, bet sadzīves notekūdeņus novadīt pilsētas kopējā tīklā, tādējādi saudzējot apkārtējo vidi un nepiesārņojot gruntsūdeņus.

 

Darbu ģenerāluzņēmēji – SIA Ostas celtnieks un pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts, būvuzraugs – personu grupa Lakalme/Aqua-Brambis.

Projektu Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta līdzfinansē Eiropas Savienība. Finansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir pašvaldības SIA ŪDEKA. Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: