Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Baltijas lasis. Mēs audzējam, apēd citi

Ik gadu Latvijas valsts no savām zivju audzētavām upēs ielaiž simtiem tūkstošus lašu mazuļu – katru aptuveni 15 santīmu vērtībā – taču, kad lasis izaudzis trekns, garšīgs, vērtīgs, to nozvejo poļi un skandināvi. Mūsu zvejniekiem šis ir aizliegts rūpals. Tādējādi iznāk, ka savai maltītei dārgi pērkam Norvēģijā audzētu lasi, bet pašmāju zivi uzdāvinām citiem.

Mārīte Kluša aicina bijušos audzēkņus

Ventspils Jaunrades nama Tēlotājmākslas studija svinēs 20 gadu jubileju. Studijas bijušie audzēkņi aicināti piedalīties izstādēs.

2.lpp. Viedoklis: «Rati zirgam pa priekšu neripo», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«...Zatlera partija ir pirmā, kura gudru un izglītotu cilvēku trūkuma dēļ partijā, savu norietu piedzīvo vēl pirms vēlēšanām.»

3.lpp.

Sākas rudens vētras

Viesuļvētra Katja, pārvērtusies par aktīvu ciklonu, nonākusi līdz Ventspilij. Lai arī tropiskā vētra savu pirmatnējo spēku ir zaudējusi, tā joprojām spēj nodarīt gana daudz postījumu.

Pirmās lībiešu kultūras dienas

Šonedēļ – piektdien un sestdien – Ventspilī pirmoreiz svinēs lībiešu kultūras dienas. Galvenajā bibliotēkā notiks konference, bet Piejūras brīvdabas muzejā skanēs koncerts, smaržos bukstiņbiezputra.

4.lpp. Novadā

Parādu summas augušas

Jaunā apkures sezona pagastos sāksies ar lielu parādu bagāžu – 41,42% apkures rēķinu par pagājušajā sezonā patērēto siltumu joprojām nav samaksāti.

Ražu vērtē kā viduvēju

Labība nokulta, daļa kartupeļu un dārzeņu novākti, un zemnieki izvērtē, cik ražīga bijusi šī sezona.

5.lpp. Darbs un nauda

Kuģus ārstē «Ventdokā»

Pateicoties uzņēmumam «Ventdok», Ventspils ostā saglabāta kuģu remonta bāze un joprojām tiek remontēti nelieli zvejnieku kompāniju un Ventspils brīvostas pārvaldes kuģi, kā arī ostas flotes velkoņi. Šogad dokā bija novietoti 15 kuģi.

Darina durvis birojiem un mājām

Nesen reģistrētais uzņēmums «Wood and Metal Industry» pagājušajā nedēļā komplektēja metinātājus, mūrniekus, apdares meistarus. Paralēli galdniecības darbiem un metāla izstrādājumu ražošanai uzņēmums veic arī celtniecības darbus.

Dara to, ko citi nevar

Uzņēmums «Jūras darbnīca» ir bijušo ostas meistardarbnīcu mantiniece. Kādreiz šeit remontēja visas ostas pārkraušanas iekārtas. Pašreizējais īpašnieks ir saglabājis unikālus darbgaldus un paplašinājis uzņēmuma profilu.

 

6.lpp. Sports

Jātniekiem godalgas Latvijas čempionātā

Ventspils novada jātnieku sporta kluba Demora sportisti Toms Apermanis un Gelinta Egendorfa izcīnījuši godalgotas vietas Latvijas nacionālajā čempionātā amatieriem šķēršļu pārvarēšanā un poniju jāšanā.

Vočtavs – otro gadu pēc kārtas otrais

Sumatas MX autobraucējs Otto Vočtavs otro gadu pēc kārtas kļuvis par Latvijas vicečempionu bagiju B600 klasē, šoreiz viņu no titula šķīra mazāk nekā sekunde.

 

7.lpp. Diskusija: Bez pieredzējuša kapteiņa iznāks "Titāniks"!

Nedēļu pirms vēlēšanām uz diskusiju aicinājām ventspilniekus – Zatlera Reformu partijas biedru un Ventspils biroja vadītāju Dzintaru Kantsonu, partijas Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām līderi, par Virsmāti dēvēto Anitu Pukaļevu, deputātu kandidāti no Zaļo un Zemnieku savienības Danu Reiznieci-Ozolu, kā arī vēlētāju ar politiskā darba pieredzi un vērīgu skatījumu uz procesiem sabiedrībā – Ventspils Augstskolas rektoru Jāni Eglīti. Kantsons un Pukaļeva no diskusijas atteicās. Līdz ar to Ventas Balss redakcijā savu skatījumu par aktuālajiem jautājumiem šodienas Latvijā pauda DANA REIZNIECE-OZOLA un JĀNIS EGLĪTIS.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: