Atzīmējot Starptautisko ūdens dienu, pašvaldības SIA „ŪDEKA” aicināja mazos ventspilniekus piedalīties zīmējumu konkursā par ūdens tēmu.

Starptautiskās ūdens dienas, lai liktu cilvēkiem aizdomāties par ierobežotajiem saldūdens resursiem uz zemes, tiek atzīmēta sākot no 1997. gada. Šogad tās moto bija Ūdens pilsētām: atbildot urbanizācijas izaicinājumam. Arī ŪDEKA pirmo reizi iesaistījās šajā pasākumā un kopā ar pilsētas bibliotēku pārstāvjiem aicināja trīs Ventspils skolu –3. un 5.vidusskolas un Centra pamatskolas, mazāko klašu audzēkņus piedalīties zīmēšanas konkursā par tēmu Ūdens pasaule. Mazie mākslinieki iesniedza vairāk nekā 60 zīmējumus, kuros bija attēlota gan jūra un zemūdens pasaule, gan Venta un ledus iešana pavasarī, gan ūdens pielietojums sadzīvē un citas interesantas lietas.

 

Tāpat pasākuma ietvaros skolēni devās uz Pārventas un Galveno bibliotēku, lai noskaidrotu, kur ūdens rodas, kāda ir ūdens cirkulācija, cik daudz ūdens ir uz pasaules un cik no tā ir saldūdens. Tāpat viņi uzzināja, kā ūdens nonāk līdz krānam, kur paliek notekūdeņi un citus interesantus faktus par ūdeni.

Šāda pasākuma mērķis bija jau no mazotnes likt aizdomāties par to, cik svarīgi ar pieejamajiem ūdens resursiem rīkoties saudzīgi.

Konkursam iesniegtos zīmējumus ikviens interesents var apskatīt mājas lapā www.udeka.lv sadaļā Brīvam brīdim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: