Lauku atbalsta dienests (LAD) informē, ka no 11.aprīļa ir sākusies Platību maksājumu iesniegumu pieņemšana.

Tiem lauksaimniekiem, kuri vēlas pieteikties platību maksājumu saņemšanai, bet vēl nav kļuvuši par LAD klientiem, ir jāreģistrējas tajā LAD reģionālajā lauksamniecības pārvaldē (RLP), kuras teritorijā atrodas lielākā apsaimniekojamā lauksamniecībā izmantojamās zemes (LIZ) platība.

Visās RLP ir pieejama Platību maksājumu iesnieguma 2011.gadā veidlapa ar pielikumiem (Platību maksājumu iesniegums), kā arī Informatīvais materiāls platību maksājumu saņemšanai 2011.gadā. Savukārt konkrētajam pretendentam sagatavotas lauku bloku kartes var saņemt tajā RLP, kurā 2010.gadā tika iesniegts Platību maksājumu iesniegums.

Platību maksājumu iesniegums un lauku bloku kartes ar precīzi iezīmētām platībām LAD jāiesniedz līdz 2011.gada 16.maijam. Iesniegumi tiks pieņemti arī līdz 10.jūnijam, taču piemērojot 1% atbalsta apjoma samazinājumu par katru nokavēto darba dienu.

Iesniedzot Platību maksājumu iesniegumu, LAD lūdz aktualizēt personīgā e-pasta adresi, kā arī tālruņa numuru, lai nepieciešamības gadījumā varētu operatīvi sazināties.

LAD aicina izmantot elektroniskās pieteikšanās sistēmas (EPS) priekšrocības. Ar EPS lietošanas noteikumiem var iepazīties LAD mājas lapā www.lad.gov.lv sadaļā „Elektroniskā pieteikšanās sistēma”.

Vairāk informācijas par 2011.gada platību maksājumu atbalsta saņemšanas nosacījumiem pieejama mājas lapas sadaļā „Tiešie maksājumi”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: