Pirmdien, 11. aprīlī viesnīcas „Dzintarjūra” konferenču zālē Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) organizē Vispasaules darba aizsardzības dienai veltītu konferenci.

Tās mērķi ir aktualizēt efektīvu preventīvo darba aizsardzības pasākumu nozīmi un pievērst sabiedrības un īpaši darba devēju un darbinieku uzmanību darba aizsardzības jautājumiem.

Konferencē pastiprināta uzmanība tiks pievērsta riska faktoru izvērtēšanai, pasākumu plāniem un to izpildei, tiks pārrunāti nelaimes gadījumu izmeklēšanas un uzskaites jautājumi, kā arī apmācības darba aizsardzības jautājumos. LBAS aicina diskusijās piedalīties Valsts Darba Inspekcijas reģionālo vadītāju, pašvaldību un kompetento institūciju pārstāvjus, arodslimību ārstus, darba aizsardzības speciālistus, uzņēmumu darba aizsardzības speciālistus un uzticības personas, tādējādi nodrošinot iespējami plašāku iesaistīto ekspertu loku un viedokļu dažādību.

Konferencē piedalīsies LBAS priekšsēdētāja vietniece Līvija Marcinkēviča, LBAS konsultants darba aizsardzības jautājumos Mārtiņš Pužuls, Valsts darba inspekcijas Kurzemes Reģionālās nodaļas vadītāja Aija Brunovska, kā arī Latvijas Darba Devēju konfederācijas Kurzemes reģiona darba devēju konsultāciju centra darba tiesību un aizsardzības eksperts Agris Derkevics.

Pirmās konference risinājās Rēzeknē, tai sekoja konference Bauskā (7.aprīlī), bet 14. aprīlī līdzīgs pasākums notiks Cēsīs. Pasākumu ciklu noslēgs konference Rīgā, kas norisināsies 28. aprīlī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: