FK Ventspils futbolisti šodien devās uz Spāniju, kur aizvadīs trīs nedēļas ilgu treniņnometni, bet pirms tam klubs paziņoja par jaunumiem sastāvā.

Komandā atgriezies 30 gadus vecais vārtsargs Vitālijs Meļņičenko, kurš jau pārstāvējis Ventspili trīs sezonu garumā, kopā ar klubu kļūstot par Latvijas čempionu un iegūstot Latvijas kausu. Pēc tam Meļņičenko spēlēja Krievijas 1. līgā Fakel sastāvā, taču daudz laukumā netika un pagājušo sezonu noslēdza Jūrmalas Spartakā, aizvadot piecas spēles un palīdzot Jūrmalai iegūt čempionu titulu.

Tāpat komandu papildinājuši divi pussargi. 27 gadus vecais uzbrūkošais pussargs Amansiu Fortess (attēlā centrā) ir Lisabonas Sporting akadēmijas audzēknis (2006. gadā viņš devās uz "Manchester United" akadēmiju, kur pavadīja gadu), viņam ir bagātīga pieredze spēlējot dažādās valstīs (klubi no Spānijas, Sofijas CSKA, Moldovas Zimbru un citi), bet pēdējais viņa klubs bija Dacia no Kišiņevas. Ventspils pārbaudes mačā ar Palanga tieši Amansiu guva pirmajā vārtus, efektīgi realizējot izgājienu viens pret vienu.

29 gadus vecais Steniu duš Santušs ir Kaboverdes futbolists, kurš aizvadījis arī vairākas spēles šīs valsts izlasē, tiesa, pēdējoreiz 2013. gadā. Karjeru sācis dzimtenē, pēc tam pārgājis uz Portugāles klubu Feerence, kura sastāvā aizvadīja četras sezonas (85 mači). Pēc tam Steniu spēlēja Bulgārijā klubos Cerno More un Botev un Rumānijas Politehnika, bet uz Ventspils, tāpat kā Fortess, pārnāca no Dacia, kuras īpašnieks pavisam nesen vēl bija pašreizējais ventspilnieku vadītājs Adlans Šišhanovs. Dzeltenzilo pārbaudes spēlē ar Palangu Steniu ieņēma balsta pussarga pozīciju.

Savukārt trīs Ventspils futbolisti mainījuši savu pierakstu un pievienojušies Spartakam. Uz Jūrmalu pārcēlušies uzbrucējs Kaspars Svārups, pussargs Jurijs Žigajevs un vārtsargs Andrejs Pavlovs. Visilgākā karjera dzeltenzilo rindās bijusi 32 gadus vecajam Žigajevam, kurš ar nelielu pārtraukumu Ventspilī aizvadījis deviņas sezonas. Virslīgā viņš guvis 43 vārtus un ar ventspilniekiem trīs reizēm uzvarējis valsts čempionātā, kā arī divas reizes izcīnījis kausu. Žigajevs arī aizvadījis 35 spēles Latvijas izlasē. Pavlovs Ventspils rindās atgriezās pirms pagājušās sezonas un palīdzēja komandai izcīnīt kausu, teicami nospēlējot finālā 11 metru sitienu sērijā. 24 gadus vecais Svārups Ventspilī aizvadījis četras sezonas un guvis sešus vārtus.

Darba vietu mainījis arī Sergejs Diguļovs, kurš Ventspilī vairākas sazonas pavadīja gan kā spēlētājs, gan vārtsargu treneris. Viņš pievienojies FK Jelgava treneru kolektīvam.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    karlito 12.02.2018, 14:02:39

    Uzskatu,ka Svārups būtu labi noderējis arī šogad.

  • 0
    keda 12.02.2018, 15:19:18

    Nja, kaut kā neiejutās ne pie Pučinska, ne Ašvorta, lai gan domāju, ka ir visai daudzpusīgs čalis. Var gan ar galvu, gan kāju ielikt un piepsēli atdot.

  • -1
    Latvija pāri visām! 12.02.2018, 17:42:12

    Redz kā šī brīža čempioni vēlas savās rindās bijušos FKV futbolistus. :)
    Nez, kāds vietējais jaunpienācējs arī būs?

  • -1
    Latvija pāri visām! 12.02.2018, 17:50:34

    Un ko nozīmē savdabīgais apzīmējums "ventspilnieku vadītājs" Adlans Šišhanovs, kas cirkulē no raksta uz rakstu?)))
    Ja īpašnieks, tad īpašnieks, vai tad no tā jākautrējas?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: