BK Ventspils basketbolisti FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Dānijas čempioniem Baken Bears – pirmā spēlē 7. martā risināsies Ventspilī, bet 14. martā komandas tiksies Orhusā.

FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā spēlēs desmit labākās šī turnīra komandas, kā arī sešas komandas no Čempionu līgas, kas savās apakšgrupās ieņēma piekto un sesto vietu. Tiesa, no Čempionu līgas komandām iespēju spēlēt šajā turnīrā neizmantoja franču Elan Chalon un spāņu Estudiante, tāpēc pie šādas iespējas tika ne vien Eiropas kausa grupu pirmās divas vietas, bet arī divas labākās trešās.

Pirms izlozes komandas nekā netika sadalītās atsevišķos grozos, līdz ar to tikties varēja arī divas viena turnīra reitinga līderes. Ventspilnieki izlozi var saukt par visai veiksmīgu, jo pirmajā kārtā pretī tomēr nāks Eiropas kausa komanda – K grupas uzvarētāja Bakken Bears no Dānijas. FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināls startēs gandrīz pēc mēneša, jo pirmā spēle paredzēta 7. martā, bet atbildes spēle risināsies pēc nedēļas. Uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā, bet turnīra nolikums paredz, ka atbildes mačs notiek Eiropas kausa komandas laukumā, kas nozīmē, ka Ventspils astotdaļfinālā pirmo spēli aizvadīs savā laukumā.

Dāņi otrajā posmā sešās spēlēs tika pie četrām uzvarām, aiz muguras atstājot arī VTB līgā rūdītos Tsmoki-Minsk. Kopš 1997. gada Orhūsā bāzētā komanda uzvarējusi 15 čempionātos, ieskaitot pēdējo, tiesa, šobrīd tā turnīra tabulā dala 2.–4. vietu, bet tai rezervē vairāki mači. Lāčiem netrūkst leģionāru – četri amerikāņi, senegālietis un panamietis –, kas arī nosaka toni komandā.

FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla pāri
Bakken Bear (Dānija)–Ventspils (Latvija)*
Nizhny Novgorod (Krievija)–Keravnos (Kipra)
Tsmoki-Minsk (Baltkrievija)–Sidigas Avellino (Itālija)*
BC Oostende (Beļģija)–Mornar Bar (Melnkalne)
Donar Groningen (Nīderlande)–Cluj-Napoca (Rumānija)
Dinamo Sassari (Itālija)*–ESSM Le Portel (Francija)
Alba Fehervar (Ungārija)–Juventus Utena (Lietuva)*
Egis Kormend (Ungārija)–Umana Reyer Venezia (Itālija)*

*Čempionu līgas komandas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: