Pašvaldības SIA ŪDEKA pārskata gada slēguma inventarizācijas ietvaros veic savstarpējo norēķinu salīdzināšanu, tāpēc šomēnes kopā ar oktobra rēķiniem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji saņems aktus par savstarpējo norēķinu salīdzināšanu. 

Pašvaldības SIA ŪDEKA izsūtītajos salīdzināšanas aktos norādīta aktuālā informācija par esošo stāvokli šā gada 31. oktobrī. Salīdzināšanas akts ir dokumentārs apstiprinājums savstarpējo norēķinu atlikušajām summām aktā norādītajā datumā. Aktā ir ietverti grāmatvedības terminu atšifrējumi – debets (parāds), kredīts (pārmaksa).

Norēķinu salīdzināšanas aktā atspoguļotajā debetā var būt norādīts gan parāds, kam jau ir iestājies maksāšanas termiņš, gan parāds par periodu, kam vēl nav iestājies maksājuma termiņš, proti, šajā gadījumā tā ir rēķina apmaksas summa par oktobri, kas pēc savas būtības nav kavēts maksājums.

Svarīgi saprast, ka norēķinu salīdzināšanas akti paredzēti tikai klientu informēšanai un, ja klients ir saņēmis salīdzināšanas aktu un piekrīt saņemtajai informācijai, nav nepieciešams sazināties ar pašvaldības SIA ŪDEKA Klientu daļu.

Savukārt, ja klients uzskata, ka viņa parāds vai pārmaksa konkrētajā datumā atšķiras no aktā norādītā, tad nepieciešams sazināties ar pašvaldības SIA ŪDEKA Klientu daļu, zvanot pa tālruni – 63663010 vai nosūtot informāciju uz e-pastu – abon.udeka@ventspils.lv. Salīdzināt norēķinus iespējams, ierodoties tuvākajā uzņēmuma Klientu daļā – Talsu ielā 65 vai Pils ielā 12 – to pieņemšanas laikā.

Privātmāju iedzīvotāji norēķinu salīdzināšanas aktus ar informāciju par esošo stāvokli šā gada 30. novembrī saņems decembrī kopā ar novembra rēķiniem.

Norēķinu salīdzināšanas kārtību paredz reglamentējošie normatīvie akti par grāmatvedības uzskaiti – likums Par grāmatvedību, Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likums, MK noteikumi nr. 585 Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju u.c.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Nif nifs 09.11.2017, 10:50:11

    Būs atkal cepšanās no tiem, kuri nesaprot, kas ir salīdzināšanas akts :)

  • -1
    Pilsēta 09.11.2017, 13:27:11

    Kāpēc mūždien jāraksta tādā valodā, ka neviens nesaprot un pēc tam jāraksta skaidrojumi pašu rakstītam?

  • -2
    karlito 09.11.2017, 19:46:08

    Daudzi sapratīs kas ir kas..bet protams būs arī ne mazums tādu,kuri neko nesapratīs..Ūdeka domā,ūdeka dara...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: