Pēc divu nedēļu pārtraukuma uz Eiropas skatuves otrdiena atgriezīsies BK ″Ventspils″ basketbolisti, kas viesos tiksies ar holandiešu ″ZZ Leiden″ un turpinās cīņu par vietu FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā.

″ZZ Leiden″ komanda savu līdz šim vienīgo panākumu četrās Last16 spēlēs izcīnījuši tieši pret ventspilniekiem Ventspili, turklāt uzvarot mačā, par kuru komandas galvenais treneris Tuns Vanhalfterens pēc tam teica, ka arī viņš jau gandrīz nav ticējis, ka to iespējams uzvarēt. Tik labi ventspilniekiem viss sanāca. Taču tikai trīs ceturtdaļas...

Pēc šī mača BK ″Ventspils″ komanda tikusi pie diviem panākumiem, divu spēļu summā pieveicot vācu ″EWE Basket″, bet holandieši divas reizes smagi zaudējuši. Tomēr teorētiski izredzes uz iekļūšanu turnīra astoņu labāko komandu skaitā vēl saglabā abas vienības, lai gan labākā situācijā, protams, ir ventspilnieki. Tomēr bez panākuma Leidenā ventspilniekiem būs nepieciešama arī uzvara savā laukumā pret "Roanne Basket", kas vakar Vācijā nenosargāja panākumu mačā ar "EWE Basket". 

Uzvara Holandē Gundara Vētras padotajiem jau pat var garantēt vietu ceturtdaļfinālā, ja vien Oldenburgā uzvaru svin ″Roanne Basket″ spēlētāji. Tādā gadījumā vāciešiem būs par vienu panākumu mazāk un viņi ventspilniekus varēs tikai panākt, bet ne apsteigt, jo savstarpējā cīņā labāks rezultāts ir BK Ventspils″.

Šajā sezonā Eiropas mačos holandiešu klubs uzvarējis četrās spēlēs, bet tikai vienu panākumu guvis savā laukumā. Taču kādu – izšķirošajā cīņā par vietu Last16 ar 76:59 apspēlētā Gruzijas ″Armia″. Šajā mačā ″ZZ Leiden″ rindās labākais bija komandas neapšaubāmais līderis Sīmuss Bokslijs, kurš arī ventspilnieku grozā pirmajā mačā salādēja 20 punktus. 201 cm garais amerikānis joprojām ir labākais komandā punktu guvējs (vidēji mačā 13,7) un atlēkušo bumbu savācējs (6,2). Ventspilniekiem 15,8 punktus vidēji mačā gūst Džamars Jangs, zem groziem 6,6 bumbas izcīņa Sems Vilards, bet ar 4,1 piespēli vidēji mačā izceļas Tods Abernetijs.

Spēles sākums trešdien pulksten 21 pēc Latvijas laika. Grupu turnīra pēdējo maču BK ″Ventspils″ aizvadīs nākamajā otrdienā, savā laukumā uzņemt franču ″Roanne Basket″.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: