27. februārī  Popes pamatskolā notika mūzikas olimpiādes „Muzicē un saceri” 2. posms - novada olimpiāde.

Šāda olimpiāde  notiek pirmo reizi, tās organizatori bija J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Mūzikas skolotāju katedra, Latvijas mūzikas skolotāju asociācija sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru. Olimpiāde ierindota  mācību priekšmetu olimpiāžu skaitā, tās mērķi - rosināt skolēnus padziļināt zināšanas mūzikā un pilnveidot muzicēšanas prasmes, paaugstināt mācību priekšmeta Mūzika prestižu.

Olimpiādes dalībnieki  bija 6.-12. klases skolēni un tā notika  divās kategorijās - A kategorija – skolēni, kas paralēli mācās mūzikas skolās vai klasēs ar padziļinātu mūzikas mācīšanu, B kategorija – pārējie skolēni, kas mācās vispārizglītojošā skolā.

Olimpiādē piedalījās 12 dalībnieki - no Ugāles vidusskolas , Popes, Puzes, Tārgales, Zūru, Užavas pamatskolas.

Pamatuzdevums – mūzikas klausīšanās,  mūzikas teorija (rakstiski) , dziedāšana un ritmizēšana pēc notīm. Uzdevums ne no vienkāršākajiem, tāpēc arī  par tā izpildi varēja iegūt vislielāko punktu skaitu.

Praktiskais uzdevums - tautasdziesmas atskaņošana  izpildot a capella vai ar akustisko instrumentu pavadījumu.

Visinteresantākā ( no klausītāju un žūrijas viedokļa) daļa -  savas kompozīcijas atskaņošana, kas varēja būt oriģināldziesma, instrumentāls oriģinālskaņdarbs vai tautasdziesmas apdare.

Visi dalībnieki bija pietiekami labi sagatavojušies, par ko ieguva I, II, III pakāpes diplomus.

Žūrijas komisijas īpaša uzslava  Kristīnei no Popes par  melodiju dziesmai „Mīlestības laiks” ar O. Vācieša vārdiem, Adelīnai Annai no Tārgales par kompozīciju  „Drūmā lietus dziesma”, Laimai no Puzes par tautas dziesmas „Cekulaina zīle dzied” apdari, Sandim no Ugāles par  karavīru dziesmas „Div` dūjiņas gaisā skrēja” apdari , kas  veltīta  trīs viņa skolas biedrenēm, kuras arī bija ieradušās trīsbalsīgi izpildīt šo dziesmu, tā atbalstot ranžētāju.

ventspilsnovads.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: