Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Šodien beidzot īstais datums

29.februārī dzimušie jūtas labi un neskumst par to, ka dzimšanas diena ir reizi četros gados. Svētkus viņi svin tik un tā – dienu ātrāk vai vēlāk.

Pašvaldība sarūpē medicīnas aprīkojumu

Ventspils slimnīca, salīdzinot ar citu pilsētu slimnīcām, ir priviliģētā situācijā, jo to finansiāli atbalsta arī pilsētas pašvaldība.

2.lpp. Viedoklis: „Pazudušas rozīnes”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Stāsts būs par tiem, kuri ir spējīgi izcept smalkmaizīti bez cukura, bez rozīnēm, no plikiem miltiem un ūdens. Divi tādi bulciņveidīgi brīnumi nesen nonāca uz mana galda.»

3.lpp. Arodskolas rekonstrukciju tomēr iesaldē

Izglītības un zinātnes ministrija tomēr apturējusi Ventspils Profesionālās vidusskolas rekonstrukcijas ERAF projektu. Atliek iespēja uz finansējumu pretendēt atkārtoti. Tomēr tas nozīmē, ka šajā pavasarī ilgi gaidītā skolas modernizācija netiks sākta.

Drošība svarīgāka

«Luksoforā pie dzelzceļa pārbrauktuves Dzintaru ielā ļoti ilgi deg sarkanais signāls, lai arī lokomotīve vai sastāvs jau sen aizbraukuši,» sūdzas ventspilnieki, kam ikdienas gaitās nākas to šķērsot.

Pašvaldība cīnās ar graustiem

Nesakārtotas un brūkošas ēkas ir ne tikai neglīti triepieni pilsētas sejā, bet arī apdraudējums garāmgājēju drošībai. Pašvaldība nesakārtoto īpašumu saimniekiem liek tās nojaukt vai sakārtot, taču, ja īpašnieks prasību neievēro, to izdara pašvaldība, pēc tam piedzenot no īpašnieka iztērētos līdzekļus.

4.lpp. Veselības aprūpe

5.lpp.

Autovadītāja piedzīvojumi

Gandrīz pusgadsimtu, kopš 1964. gada, ilggadējais autovadītājs Jānis Tenders nostrādājis vienā darbavietā – vispirms bijis kravas automašīnas vadītājs, bet tagad ir dispečers.

Marku krāšana pamazām izzūd

Salīdzinot ar kādreizējiem laikiem, šobrīd marku krāšana jeb filatēlija iet mazumā. Jaunā paaudze vecos nenomaina.

6. lpp. Sports. Sanders&Co piekāpjas Austrumu komandai

Pirmajā Battery Superkausa Zvaigžņu spēlē hokejā, kurā sacentās Rietumu un Austrumu motosportisti, uzvaru ar 7:5 svinēja Austrumu komanda, kas mača gaitā vienubrīd pat bija iedzinējas lomā – 0:3.

Veterāniem dalīta trešā vieta

Ar atzīstamiem panākumiem Latvijas pašvaldību sporta veterānu 49. ziemas sporta spēlēs vieglatlētikā telpās startējuši mūsu vieglatlēti, kuri 28 komandu kopvērtējumā izcīnījuši dalītu trešo vietu.

7.lpp. Darbs un nauda. Vajadzīgi metinātāji un kosmētikas pārdevēji

Šogad Ventspilī visvairāk vajadzīgi pārstrādes ražotņu un pakalpojumu jomas speciālisti. Vīriešus visbiežāk aicina strādāt par metinātājiem. No sieviešu profesijām vispieprasītākās ir pārdevējas.

Sētniekus meklēs datubāzē

Pagājušajā gadā pašvaldības uzņēmumā Labiekārtošanas kombināts notika daļēja kadru maiņa. Kļuva skaidrs, ka atrast maiņu pieredzējušiem sētniekiem nav viegli.

Speciālistus sagatavojam uz vietas

Uz jautājumiem atbild Aleksandrs Cvoks, Ventspils Steel Construction valdes loceklis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: