Pie otrā panākuma FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā tikuši BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā ar 74:61 pieveicot vācu EWE Basket, turklāt pārspējot sāncenšus arī divu spēļu summā.

Pirmajā mačā Vācijā mūsējie piekāpās ar 69:77, bet pirmo apli noslēdza ar diviem zaudējumiem un vienu uzvaru. Lai saglabātu labas izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, vispirms vajadzēja uzvarēt, bet vēl labāk to bija izdarīt ar vismaz deviņu punktu pārsvaru.

Jau pirmajā uzbrukumā viesi izpelnījās nesportisku piezīmi, taču tā kādu laiku arī bija mājinieku vienīgā veiksme. Viesi izvirzījās vadībā 6:1, un Gundaram Vētram nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā BK Ventspils maču tiešām izdevās pagriezt sev vēlamā gultnē, ceturtdaļu noslēgt ar 19:13, bet puslaiku – 33:28.

Īsu vājuma brīdi mājinieki piedzīvoja otrā puslaika sākumā, tomēr to ātri vien izdevās pārvarēt un atkal tikt komfortablā attālumā. Pirms pēdējām desmit spēles minūtēm 58:43, bet noslēdzošajā spēles daļā Ventspils pārsvaru noturēja, revanšējoties Vācijas klubam par zaudējumu viesos - 74:61.

Ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Džamars Jangs, bet iespaidīgu maču aizvadīja arī Ronalds Zaķis, kuram 10 punkti, bet viens no labākajiem +/- rādītājiem (gūtie un zaudēto punktu attiecība, esot laukumā) komanda – pluss 17 (Tāds arī Abernetijam). Tomēr uzslavas, protams, pelnījusi visa Ventspils komanda.

Cīņa par ceturtdaļfinālu turpinās un tagad jau iespējami dažādi scenāriji.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: