Pašvaldības policijas rīcībā ir informācija par vieglo automašīnu braukšanu pa Būšnieku ezera ledu, kas nav atļauts, tāpēc turpmāk šīs izklaides cienītāji var rēķināties ar policijas ciešāku uzraudzību.

Ventspils pilsētas Būšnieku ezera un tā piekrastes kārtības noteikumu 6.punkts nosaka, ka: „sauszemes mehāniskā transporta līdzekļu braukšana, apstāšanās un stāvēšana pie Ezera atļauta tikai pa noteiktiem ceļiem un noteiktās vietās, kas apzīmētas ar attiecīgām informatīvām (atļaujas, lieguma) zīmēm”.

Pašvaldības policija vērš uzmanību transporta līdzekļu vadītājiem uz minēto noteikumu un norādītā punkta ievērošanu. Šobrīd izveidotas vismaz četras neatļautas vietas, kur vieglās automašīnas var uzbraukt uz Būšnieku ezera ledus, par ko katra transporta vadītājs var tikt sodīts ar naudas sodu līdz 50 latiem. Ja situācija neuzlabosies, Pašvaldības policija veiks papildu pasākumus, lai nepieļautu transporta līdzekļu uzbraukšanu uz Būšnieku ezera ledus.

Būšnieku ezers nav parasts ezers – uz to attiecas īpaša aizsargājama dabas teritorija, kas iekļauta Eiropas aizsargājamo teritoriju tīklā NATURA 2000. Pašvaldības policija lūdz transporta līdzekļu vadītājus būt apzinīgiem, ievērot minētos noteikumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: