BK Ventspils basketbolistiem FIBA Izaicinājuma kausā izdevies tikt pie pirmā panākuma Last16 turnīrā, viesos papildlaikā ar 89:88 pieveicot grupas līderus Roanne Basket.

Francijas klubs šajā sezonā savā laukumā līdz šim bija zaudējis tikai reizi, bet ventspilniekiem bija pa spēkam sarūpēt šai komandai otro neveiksmi. Ātri pārvarējuši mača sākuma drudzi (3:8), viesi pirmo ceturtdaļu spēja noslēgt savā labā 23:22, bet puslaika noslēgumā iegūt pat 12 punktu pārsvaru – 47:35.

Otro puslaiku laukuma saimnieki sāka ļoti enerģiski, un pēc trim minūtēm, kad tablo rādīja 50:45, Vētra un kolēģi sauca uz minūtes apspriedi. Vēlamo efektu tā diez vai deva, jo vēl pēc minūtes Džons Hollands ar triecienu grozā no augšas savas komandas mīnusus samazināja līdz vienam punktam – mājinieki bija veikusī izrāvienu 14:3.

Īstajā brīdī tomēr pamodās arī BK ″Ventspils″ uzbrukums, kuru uzmodināja Toda Abernetija pieci punkti. Vēl pēc brīža divus soda metienus trāpīja Sems Vilards, panākot jau patīkamāku pārsvaru 57:51. Trešās ceturtdaļas baigās krietni iebuksēja abu komandu uzbrukums un mērķī nelidoja nedz no tuvākās, nedz tālākas distances. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm vadībā joprojām gan bija BK ″Ventspils″ - 61:57.

Mājinieki savu spēli mērķtiecīgi virzīja uz groza apakšu, kur tiem noteikti bija pārsvars jaudas ziņā. Tā ne tikai izdevās tikt pie punktiem, bet arī piespiest sāncenšiem pārkāpt noteikumus un atkārtoti uzbrukt, izcīnot atlēkušās bumbas uzbrukumā. Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Ričards Džeksons ar triecienu no augšas panāca izlīdzinājumu – 65:65.

Ventiņi atbildēja ar Greja tālmetienu, bet tad punktu gūšanai gandrīz līdz ceturtdaļas vidum mieru meta abas komandas, līdz Jangs ar diviem soda meitēniem atjaunoja viesiem piecu punktu pārsvaru - 70:65. Diemžēl nākamie septiņi punkti sabira ventspilnieku grozā, un 160 sekundes līdz pamatlaika beigām vadībā ar 73:70 jau bija ″Roanne Basket″. Ventspilnieki tomēr spēja gan panākt izlīdzinājumu, gan tikt priekšā, taču pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot nebija lemts – 75:75.

Rezultātu papildlaikā atklāja mājinieki, bet Greja un Meiera pūlēm izdevās panākt pat pluss 3, taču tikai uz dažām sekundēm. Pusotru minūti līdz papildlaika beigām punkta pārsvars atkal jau bija Roanne Basket, un bija skaidrs, ka komandas atkal gada trilleris. Tajā labāki izrādījās ventspilnieki, izšķirošajos brīžos realizējot svarīgus soda metienus un arī tiekot pie visā mačā svarīgākās atlēkušās bumbas uzbrukumā (Bērziņš) – izcīnīti ļoti svarīga uzvara 89:88!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: