LBL 2. divīzijas čempionātā devītajā zaudējumā iedzīvojušies Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas otro reizi šajā sezonā piekāpās RSU komandai.

Ventspilnieki mača pirmo pusi aizvadīja visai veiksmīgi, lielāko daļu turoties vadībā. Pēc desmit spēles minūtēmVeA bija priekšā 14:10, bet puslaiku ar precīzu tālmetienu noslēdza Niks Neverčiks, panākot 34:26. Otrā puslaika sākumā mājinieki tika arī pie desmit punktu pārsvaru, taču to pamanījās izsēt īsā laikā – divas reizes laukumā centrā bumbu zaudēja Dāvis Lejasmeiers, vienu reizi pēc tā izpelnoties arī nesportisku piezīmi. RSU komanda ventspilniekus par kļūdām sodīja ar gūtiem punktiem, ātri tiekot viena metiena attālumā.

VeA basketbolisti gan pārvarēja vājuma brīdi un plusus palielināja, taču ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu noslēdza viesi, panākot neizšķirtu 47:47. Kā vēlāk izrādījās, vairāk spēku un apņēmības mača izšķirošajiem notikumiem bija atlicis Rīgas studentiem. Uz ventspilnieku lēno un gandrīz vai apātisko spēli, viesi atbildēja ar krietni agresīvāku sniegumu, tā arī tiekot pie vēlamā rezultāta. Mača izskaņā vēl vienu lāča pakalpojumu komandai izdarīja Lejasmeiers, nopelnot muļķīgu pārkāpumu un pēc tam arī tehnisko, tā faktiski pilnībā pārsvītrojot VeA izredzes uz panākumu – 63:71.

Andrejs Gražulis ventspilnieku rindās izcēlās ar kārtējo double-double, gūstot 16 punktus un izcīnot 13 atlēkušās bumbas, bet Kārļa Apsīša rēķinā 18 punkti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: