Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vieta, kur glābj dzīvību

Operāciju zāle ir vieta, kas izraisa godbijīgu pietāti. Šeit tiek glābta cilvēka dzīvība. Lai gan parasti nepiederošas personas tajā netiek ielaistas, Ventas Balsij bija iespēja ietērpties specializētajā apģērbā un ielūkoties operāciju veikšanas aizkulisēs.

Pasūtītājs kļūst par ķīlnieku

Daudzdzīvokļu mājas Poruka ielā 11 siltināšana tās iemītniekus un apsaimniekotājus padarījusi par ķīlniekiem. Būvuzņēmējs SIA Inova nespēj pildīt uzņemtās saistības, taču remonts jāpabeidz izprasītajā termiņa pagarinājumā. Pretējā gadījumā Eiropas Reģionālās attīstības fonda naudu neredzēt.

2.lpp.
Viedoklis: „Vēl siltāk”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena
„Nemaz tālu nav aiztecējuši tie laiki, kad vienīgās rūpes par siltuma saglabāšanu mājoklī, darba vietā vai skolā, bija logu aizlīmēšana ar papīra strēmelēm. Plastmasas logu paaudzei tāda rotaļāšanās ar papīru liktos smieklīga. Iespējams, ka nākamās paaudzes tikpat sirsnīgi smiesies par to, kā mēs šodien mākam vai nemākam uzturēt siltumu katrs savā mājā.”

3.lpp.

Blakus tiltam grib kūpināt zivis

Zivju pārstrādes ražotnes Kustes dambī 2 būvniecības projekts pagaidām nav guvis atbalstu no pašvaldības. Galvenais projekta virzības klupšanas akmens ir potenciālais gaisa piesārņojums ar kaitīgajiem izmešiem un smaku izplatīšanās, kas rodas, kūpinot zivis.

Pilsētā novērots gaismas uzplaiksnījums

Vairāki ventspilnieki pirmdienas vakarā redzējuši, kā debesīs pavisam īsu brīdi uzplaiksnī spēcīga gaisma.Visticamākais izskaidrojums neprastajai parādībai ir elektrība.


4.lpp. Izglītība. Mājas darbi – vajadzīgie un nīstie

Liela daļa skolēnu mājas darbus pilda gariem zobiem, nav noslēpums, ka mazāk apzinīgie tos pamanās arī ignorēt. Taču skolotāji ir pārliecināti, ka mājas darbi ir neatņemama un ļoti nepieciešama mācību procesa sastāvdaļa.

Mammas vērojumi atklātajā stundā

Lai arī jau agrāk biju saņēmusi skolotāju aicinājumus apmeklēt atklātās stundas, līdz šim šo iespēju nebiju izmantojusi. Šoreiz dēla dienasgrāmatā ieliktā zīmīte mani uzrunāja.


5.lpp. Veselības aprūpe.


6.lpp. Sports. Šorttrekisti devušies uz Eiropas čempionātu

Šā gada Eiropas čempionātā šorttrekā, kas no 27. līdz 29. janvārim norisināsies Čehijā, Mlada Boleslavā, Latvijas komanda piedalīsies ļoti kuplā skaitā – ar četriem sportistiem, no kuriem trīs būs ventspilnieki: Jēkabs Saulītis, Roberto Puķītis un Ilze Urtāne.

Vieglatlētiem mači Ventspilī un Kuldīgā

Vieglatlētikas seniori no dažādām Latvijas pilsētām un Lietuvas pulcējās uz tradicionālajiem mačiem Ventspilī, betprofi tajā pašā laikā cīnījās par Katrīnas kausiem Kuldīgā.

7.lpp. IntervijaĀtri, bet ne ar galvu sienā

Bankas Citadele Ventspils filiāles pārvaldnieku ELANU STRAZDIŅU tās klienti iepazinuši kā iejūtīgu biznesa cilvēku. Citiem viņš ir tenisa vai slēpošanas treneris, turklāt viens no retajiem starptautiski sertificētajiem Latvijā. Elanā jaušamas it kā nesavienojamas īpašības – piedzīvojumu, adrenalīna, izaicinājumu kāre, kā arī apdomība, izteikta māju un ģimenes izjūta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: