Gada pirmo maču šodien aizvadīs BK ″Ventspils″ basketbolisti, kas viesos Baltijas Basketbola līgas mačā tiksies ar ″University of Tartu″ komandu. Savukārt divas dienas vēlāk ventspilnieki Igaunijas galvaspilsētā spēlēs pret Armandu Šķēli un ″Kalev″.

Igauņu studenti Baltija līgā tikušie vien pie trim panākumiem, kamēr ventspilnieku rēķinā ir piecas uzvaras, taču kāds cits statistikas rādītājs komandas vieno – tās piedzīvojušas trīs neveiksmes pēc kārtas.

Ventspilnieku galvenais treneris Gundars Vētra piekrīt, ka pēdējā laikā šajā turnīrā sniegums nav bijis pārāk iepriecinošs, tomēr reizē atzīst, ka arī lietuviešu vidusmēra klubu spēku nevajadzētu novērtēt pārāk zemu: ″Nav viegli spēlēt trīs dažādos turnīros, turklāt lietuviešu vidējais līmenis nebūt nav tāds, ka varētu domāt, ka šīs komandas noteikti un viegli vajadzēja vinnēt. Protams, situācija turnīra tabulā ir tāda, ka pēdējais laiks domāt, kā to uzlabot, tāpēc ļoti ceru, ka šis brauciens uz Igauniju būs sākums. ″

Sākums mači Igaunijā pilnīgi noteikti būs Mamadi Diane, kurš debitēs ventspilnieku rindās, mēģinot demonstrēt tās īpašības, kādas komandai nevarēja dot Bojans Bakičs. Savukārt Todam Abernetijam mačs Tartu būs atgriešanās, jo šīs pilsētas komandā viņš spēlēja 2009./2010. gada sezonā.

″Universitātes″ pārliecinošs līderis statistikas ailītēs ir vienīgais leģionārs Bils Emis, kura rēķinā vidēji mačā ir 16,9 punkti un 7,5 atlēkušās bumbas. Arī pēdējos mačos viņš bijis rezultatīvs, toties pirmajā spēlē ar ventspilniekiem (85:80 BK ″Ventspils″ labā), bija pagalam kluss – 20 minūtēs seši punkti un atlēkušās bumbas, kā arī piecas piezīmes. BK ″Ventspils″ rindās rezultatīvs bija Mārtiņš Meiers, kuram 20 punktu.

Ventspilnieku ceļš uz Igauniju sākās jau otrdien, bet pēc Ziemeļu viesizrādēm BK ″Ventspils″ mājās pavadīs tikai vienu dienu un tad jau dosies uz Vāciju, kur aizvadīs pirmo maču FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā.

Spēle Tartu sāksies pulksten 19 un to rādīt solās Unersity of Tartu mājas lapā Tartu Ülikooli korvpallimeeskond.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: