Trešdien plkst.19.00 Livonijas ordeņa pilī notiks labdarības koncerts „Radi brīnumu!”.

Koncertā ar plašu priekšnesuma programmu uzstāsies gan Ventspils Augstskolas un Ventspils Mūzikas vidusskolas mākslinieki, gan arī Ventspilī un Latvijā iemīļotā popgrupa „Jūras akmentiņi”. Labdarības koncertā saziedotie līdzekļi tiks izmantoti konkrētam mērķim - insulīna sūknīša iegādei trīsgadīgajai Katrīnai.

Pirms gada mazajai Katrīnai tika atklāta pirmā tipa cukura diabēts. Pašlaik vecāki dara visu iespējamo, lai bērniņam pēc iespējas ilgāk saglabātos normālas organisma funkcijas un neattīstītos vēlīnās komplikācijas, kas saistītas ar cukura diabētu. Lai gan Katrīna vel īsti nesaprot, kas ar viņu notiek, tomēr sajūtas viņai ir un tās nav patīkamas. Diennaktī vismaz piecas sešas reizes bērnam tiek iedurts pirkstiņā, lai pārbaudītu cukura līmeni asinīs. Pirkstiņi meitenītei ir sadurstīti, bet vēderiņš un kājiņas bērnam ir tik maziņas, ka grūti atrast kādu brīvu vietu injekcijas adatai. Tomēr citu variantu ģimenei nav.

To visu varētu atvieglot insulīna sūknītis ar sensoru. Tā atrašanās vieta būtu jāmaina mazās Katrīnas vēderiņā tikai reizi trijās dienās. Un insulīna sūkņa terapija ir viena no labākajām cukura diabēta kontroles metodēm, jo tā imitē vesela aizkuņģa dziedzera darbību. Savukārt sensors dod iespēju nepārtraukti kontrolēt cukura līmeni un redzēt rezultātus uz insulīna sūkņa ekrāna. Sensors dod drošības sajūtu, tas ar signāliem brīdinot par pārāk zemo cukura līmeni. Līdz ar to var laicīgi reaģēt, lai nesāktos krampji un neiestātos bezsamaņa. Ar insulīna sūknīti Paradigm Veo iespējams ievadīt vēl mazākas insulīna devas, tādēļ sevišķi piemērots un svarīgs cilvēkiem ar mazu insulīna patēriņu, piemēram, maziem bērniem. Insulīna sūkņa lietošanas rezultātā būtiski samazinātos vēlīno komplikāciju risks.

Ikviens zina, cik liela nozīme ģimenē ir bērnam. Katra māmiņa vēlas savu bērnu redzēt veselu un laimīgu. Tāds ir arī Katrīnas māmiņas sapnis. Un mūsu spēkos ir palīdzēt šai ģimenei, sarūpējot insulīna sūknīti, kas spēs nodrošināt labāku diabēta kontroli.

Lai radītu brīnumu, ir nepieciešami nepilni 2700 lati. Naudu ir iespējams ziedot kādā no trīs kontiem, kas atrodami http://www.radibrinumu.lv/jaunumi/32/, vai personīgi apmeklējot koncertu 14.decembrī, plkst. 19.00 Livonijas ordeņa pilī.

Labdarības projekta Radi brīnumu! pasākums notika arī pirmdien. Ventspils Augstskolas studenti ciemos uz augstskolu bija uzaicinājuši bērnus, kuri apmeklē dienas centu bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš. Studenti kopā ar viņiem cepa piparkūkas, zīmēja un veidoja radošos darbiņus.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: